L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 22 de juliol del 2017

ACTUALITZADA: Ja està inaugurada i es pot visitar la XXIII Fira de Sant Jaume

 
 
L’alcalde de Tavernes, Jordi Joan, acompanyat de la diputada de Turisme,  Pilar Moncho, i de la corporació municipal va inaugurar ahir la XXIII edició de la Fira de Sant Jaume. La fallera major de Tavernes, Carolina Pérez i la diputada de cultura, Pilar Moncho foren les encarregades de tallar la cinta protocol·lària que obria el pas al recinte firal, un recorregut que es va realitzar als son de la dolçaina i del tabalet.


Esperàvem amb expectació aquesta fira després de l’anunci d’una renovada fisonomia, i si hem de ser sincer no ens ha decebut, i menys encara quan és aquesta la primera vegada que els vallers podien gaudir d’una nova forma d’exposició de productes valencians, molts d’ells típics i artesanals. Eren els comentaris que se podien sentir majorment entre la gent, el canvi que s’havia produït en els expositors, uns canvis que són els preceptors d’altres que es produiran en la nit, sobre tot a l’hora dels espectacles i atraccions.



La Fira de Sant Jaume de la platja de ha recuperat una bona part de l’objectiu amb el qual es va crear :promocionar, tastar i poder comprar típics valencians, a més de poder apreciar la nostra artesania local i  gaudir amb els diversos actes culturals basats en la tradició festiva valenciana. Una bona tasca la realitzada pel regidor Javier Escrihuela i que es d'esperar que tal com avancen els dies, i tinguen lloc els espectacles anunciats siga més apreciada i valorada.


Tampoc hem d’oblidar, i aquesta vesprada –nit en dues actuacions ho hem pogut comprovar espectacles com la "Batucada Xekepum" de l'IES Lluis Vives de València, que ha desfilat a les 21 hores i ha repetit posteriorment. Ací podeu vore un vídeo del passacarrer.
 




De tota manera, i hem d’estar atents en la programació que publicarem tots els dies , fins el dia 25  tindrem l’oportunitat de gaudir d’espectacles com una muixeranga (avui dissabte), moros i cristians, balls populars, indumentària valenciana, castells de foc.... sense oblidar per a la diversió dels grans les discomòbils, o l’atractiu de la festa nomenada Silent Party sense oblidar una actuació d’un mentalista.

A més, i no caldrà moures de la fira per poder fer un mosset o sopar en la zona food trucks, caravanes de tapes.


Avui dissabte a les 20:30 hores


ACTES PER AVUI


A les 20’30 hores actuació de la Muixeranga de la Safor (Recinte ferial)

Les tradicions valencianes que han perdurat en el temps no hi poden faltar en la nostra Fira de Sant Jaume. Tradicions que hem d'estimar i donar suport perquè són part del nostre patrimoni cultural i artístic.

A la Safor una colla de gent de totes les edats ha recuperat la tradició de construir torres humanes al so d'una melodia ancestrals anomenada "Muixeranga". Aquesta colla que ens visita és la "Muixeranga de la Safor"

A les 24:00 hores discomòbil en la  zona Chil Out

Molt bon ambient

Despres de la inauguració i talment com s'anava fent de nit i la fresqueta animava més a eixir a passejar el passeig de l'avinguda va anar omplint-se gent per visitar els estands i gaudir de la batucada i demés menjar que s'hi podien tastar i menjar. Us oferim unes fotografies  


Notícia de redacció pròpia

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt be. Si senyor. L'any passat molt fluig, enguany molt millor. Es nota que l'Ajuntament es preocupa i posa solucions. I els "tarambana"
dels comerciants de la platja queixanse. Si no peguen xapa per el client. Mira avui a sopar a Xeraco, mes barat i mes bo que aci.

Anònim ha dit...

Vaig estar ahir a la fira de Sant Jaume. Res a vore en la de l'any passat. Molt millor enguany. L'Ajuntament s'ha esforçat i el resultat ahi esta. Prop de la fira hi havia una paradeta d'ACEPLAT fent una "enquesta". Per "salut mental " no vaig fer cas. Son insufribles, menys protestes i mes millorar la platja!!!. Tenen un morro que sel xafen? Tenen permis per a fer estes coses???

Anònim ha dit...

La fira un exit. Molt acertada. Moltes actuacions, per a mi son festes del poble en menut osea festes de la platja.
No se de qui aura segut la idea pero chapó un 10 per a eixe o eixa figura

Anònim ha dit...

amb tots els meus respectes però al meu entendre la fira és una mica cutre.... No vull pensar com fou l'any passat. No vaig poder anar.
No hi ha quasi artesania, ni podructes valencians. Abans hi ha havia mes sortit i diversitat.
D'altra banda., Que jo sàpiga el regetton que va sonar tot el rato que va durar la meua passajeda, tampoc es valencià.
Una mica d'autocrítica es necessària si realment es vol millorar. Perquè ho faça el govern del partit del que soc votant no vol dir que haja se ser tot glòria.
Visca Sant Jaume!