L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 6 de juliol del 2017

Informació: Tres maneres diferents, simples i senzilles, d’entrar al carrer Barranc des de la carretera.



Davant la imminent posada en funcionament de la nova rotonda en la carretera, repetim el que vam dir fa un temps: És un projecte de millora de la carretera comarcal, demanat pel govern de Compromís, però redactat per enginyers i tècnics de la Demarcació de Carreteres de la Generalitat que alguna cosa deuen saber sobre carreteres. 

El projecte té com objectiu pacificar el trànsit de la comarcal, per beneficiar el pas per Tavernes, i millorar la seguretat. I suposa alguns canvis en la circulació.

Per entrar al carrer Barranc hi haurà tres possibilitats, depén del sentit en què vosté circule: 


   Trajecte 1: Arribant des d'Alzira                  





Trajecte 1 venint d’Alzira: Com es veu en el gràfic que encapçala la noticia i el de dalt, el mateix un poc més ampliat, quan s’arriba a la rotonda es farà el gir, i se segueix pel carrer Divina Aurora uns metres i, tot de seguida, gires a la dreta pel carrer Papa Joan XIII, que canviarà el sentit de circulació que té ara. Al final d'aquest carrer, ja estàs en el carrer Barranc i pots girar a la dreta o a l’esquerra. Ben senzill, no?

 
Trajecte 2 i 3: Anant en sentit cap a Alzira






Trajecte 2: Anant sentit Alzira i entrant pel carrer C. Almel·la, pel conegut popularment Bar Cristall. Entres per allí, com ara ja es fa, seguiràs pel carrer Hospital i carrer Santíssim Crist (Carrer dels Gitanos). A meitat d'aquest carrer, gires a l’esquerra cap al carrer Sant Pere i tot seguit ja estas en el carrer Barranc. No és complicat, i menys encara quan són carrers amb un únic sentit. 

 



Trajecte 3: Anant sentit Alzira i entrant pel carrer Barranc (com ara es fa) per davant de l’antic magatzem de Rosita. Entraràs al carrer Barranc i als pocs metres un senyal el diu que has de girar, bé a la esquerra si vas al carrer Cervantes (carrer de la Serra) o bé ho fas a la dreta per entrar al carrer Gabriel Hernandez, on gires tot seguit a l’esquerra cap al carrer Hospital, i ja estem en el meitat del trajecte 2. A partir d'ací serà el trajecte com el 2: carrer Santíssim Crit i Sant Pere fins al carrer Barranc. Ho podeu vore ben clar si compareu el gràfic del trajecte 2 i el 3.

Seran tres maneres diferents i res complicades. Cal acostumar-s'hi als canvis, igual que quan fa uns anys (se'n recordeu?), es van canviar el sentit d’entrades a dins del poble des de la carretera i es van prohibir, per exemple, entrar al carrer Doctor Grau o al carrer U i Dos, quant tota la vida s’havia pogut fer.

14 comentaris:

Anònim ha dit...

Sincerament crec que aquest canvi de direcció del carrer Barranc està molt mal pensat i que no sou usuaris d'aquests carrers de dalt, sinó no ho podrieu defendre de cap manera. Si ara vols anar des de la zona del Vergeret al Carrer Roser o Calvari, agafaves la carretera direcció Alzira i pujaves pel carrer Barranc. Ara has de seguir fins la nova rotonda i pujar cap amunt i després tornar enrere. Molta més distància de cotxes per dins del poble per carrers que no són per a absorbir massa trànsit. El carrer Divina Aurora no és massa ample que diguem a partir del carrer Sant Josep i hi ha problemes per a creuar-se dos cotxes. Sempre dirà algú que clar, que vages a peu, però a les 7:30 del matí amb un bebé i si després te'n vas directe fora del poble a treballar és prou complicat. L'altra alternativa que tenia jo era pujar pel carrer La Mar, però ara tampoc estarà i hauré d'anar a l'altra entrada del poble.

Sincerament, mal.

Anònim ha dit...

Un favoret: feu una explicació més ampla del cas número 1, com anar al centre del poble venint d'Alzira. Gracietes.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Nosaltres ni hem defés ni hem deixat de defendre el canvi en el Carrer Barranc.
Simplement ens hem limitat a informar del canvi que hi haurà.

I com passa amb tots els canvis a alguns els agrada i a altres no, però els canvis es fan pensant en la millora general per a tots els usuaris, i en aquests casos, la millora es fa pensant en els 16.000/18.000 vehicles que travessen Tavernes cada dia, i molts són de gent del mateix Tavernes que passa per la zona dos o més vegades per anar i tornar a treballar, al polígon o on siga sentit Alzira.

Es va dir en el plenari i ho hem dit: el projecte no és fa pensant en un veí o deu veïns particulars que ara faran una miqueta de volteta, un poc més només, sinó per millorar el pas de la comarcal per Tavernes, facilitar que vora 18.000 vehicles passen i evitar taponaments,c eliminar semàfors i millorar la seguretat en la zona, on s'han produït accidents alguns d'ells mortals. I això s'oblida.

En el plenari es va dir, i ací ho vam expressar, que l'opció de canvi de sentit del Carrer Cervantes ( o de la Serra) es va plantejar i Carreteres la va rebutjar per seguretat. Nomes pensant en el gir de pràcticament 360º que has de fer en 5 metres per canviar de sentit des de la carretera al carrer Cervantes, si aquest hagués canviat ho deixa vore un dels problemes que hauria existit.

Fa uns anys, com hem dit, es va canviar també el sentit d'entrada del carrer Doctor Grau ( el carrer de la joieria Girbes) i del Carrer l'U i Dos (el carrer de Caixabanc). Eixos carrers tenien dos sentits i eren d'entrada al centre de Tavernes, a l'Ajuntament, al Passeig, als comerços. I ara no és així. Alguns també es van queixar i hui dia tots estem acostumats, com ens acostumarem a eixe canvi encara que ens coste fer un poc més de distàncies, que no es tanta, anant pel Papa Joan XXIII.

Anònim ha dit...

Sóc el del primer comentari. No és que jo defense el meu cas especial, és un exemple del que a mi em passa i és un comentari de que haver tallat la pujada directa pel Carrer Barranc és per a mi una animalada. Fins ara era un carrer que vertebrava i que el canvi no té res a vore amb els canvis de la carretera, ja que ara també pots girar cap a la dreta i usar el primer tram, però de seguida et prohibeix seguir cap amunt. L'alternativa del carrer Santíssim Crist imagine que és una broma, perquè posar com a alternativa un carrer de dos metres i pico d'amplada i fer un gir de 90 graus... Jo que em conec el carrer molt bé t'ho dic que molta gent la primera vegada que ho fera tindria problemes. Hauria de continuar i ja empalmar amb el Carrer Sant Agustí. Per a què tocar el que està bé? El tema de la carretera, al contrari, em pareix una cosa molt bona i que era necessària, estalvies 2 semàfors i la rotonda permet agilitzar el trànsit, encara que alguns s'inventen històries. Però tallar el segon tram de Carrer Barranc per a evitar que la gent puje directa...

Anònim ha dit...

I per cert, quan a un titular li poses adjectius estàs donant una opinió, on dius "simples i senzilles". Això no és objectiu i per tant no és limitar-se a informar del canvi que hi haurà com dius com a resposta. Això és de primer de periodisme, carrera que per cert he fet.

Salutacions.

Anònim ha dit...

pues ara encara mes dificil per als serveis d'emergencia q tindran q jugar a sort per aon entren.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Anònim de les 12:31.

Ens alegra molt que haja fet periodisme. A vore si així puja més el nivell que per ara té la professió, perquè els de Tavernes solem fer bé les coses. I vosté ens acaba de demostrar que ho sap fer molt bé.

Nosaltres, ja ho veu, som simples afeccionats i com a tals, fiquem la pota fins al coll, i fins i tot posem adjectius subjectives. I tot perquè som uns dimonis emplomats que ens atrevim a fer tasques per a les quals no estem capacitats!.

De tota manera, el titular podrà ser tot l'objectiu o subjectiu que cadascú considere. La de vosté una opinió més. A nosaltres ens pareix adequat, adient i molt ben posat, i més quan els trajectes estan explicats perquè la gent veja que no és tan complicat, ni cal anar com algun partit ha dit a pegar-li la volta al poble per arribar al Carrer Barranc, ni fer coses rares venint d'Alzira principalment.

Podrem estar d'acord o no amb les alternatives, però està ben clar que són senzilles i simples des del moment que no es contemplen més que dos llocs d'entrada a la carretera.

Ah, açò tampoc és un diari o revista comercial, ni cobrem pel treball. Simplement afeccionats. Intentarem millorar. De fet ho intentem des del primer dia.

Gràcies pels consells.

Anònim ha dit...

Està molt be lo que digueu tots, pero estic cansant de vore crítiques a tot i no veig cap alternativa dels que parlen. Tindrieu que posar les vostres alternatives i vorem si son millors o pijors. El unic lloc on he vist voluntat d'explicar les coses ha sigut aci. A vore si poseu les vostres solucions que segurament seran ben acertades.

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Era prioritaria la rotonda del DIA. Esta no.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Es el seu criteri. Segons Carreteres, i així s'ha dit en algun plenari municipal, la prioritat és fer les dos. De fet, ja s'està redactant el projecte, segons s'ha dit. I encara podria vindre una altra en la zona del Bar Madrid. Ara igual els enginyers i tècnics de Carreteres que no fan altra cosa per tot el País Valencià, que carreteres i rotondes, no tenen idea del que fan.

I vosté ens podrà preguntar: I si contemplen fer les dos, perquè primer aquesta i no la del carrer Portalet ( suposem és la que diu vosté de DIA)? Té una fàcil, senzilla i lògica explicació. Alli ara no cap una rotonda, no es pot fer fins que no s'expropien uns terrenys que calen per tindre més ample, i eixos terrenys han de ser de propietats que hi ha al voltant. I això implica un procés més llarg: projecte, expedient expropiació, etc.

I com que ara la Generalitat disposava dels diners, i no calia fer tant de tràmits, han començat per aquesta, sense renunciar per a res a l'altra, que segons s'has dit ja té el projecte en redacció. Si L'Ajuntament hagueren dit: no, no primer l'altra, Carreteres hauria destinat eixos diners a un altre poble. I a saber quan s'hauria fet la rotonda que ara s'has acabat. Comprés per tant?

Això nosaltres ho preguntarem i ens ho van explicar. El que no es massa comprensible és que hi haja un partit popular que diga i diga d'eixa rotonda del Portalt, que critique que primer es fera la del carrer Farola, la que ara s'ha acabat, i no es moleste a preguntar perquè eixa primer. Ara vosté ja ho sap. Però no els ho diga. Que ho pregunten. ¿D'acord?

Anònim ha dit...

Esta rotonda no ajuda, empitjora, i lo de prohibir putjar pel carrer barranc és de "jutjat de guardia"

Anònim ha dit...

Em pareix bé la construcció de la rotonda, però NO deuria haver-se prohibit girar cap a l'esquerre pel C/ Barranc quan vas per la carretera i vens des d'Alzira.

Pense que la trama urbana del pobre és prou complexa, o digam-li complicada, com per a fer-la més difícil.

No feia falta tota eixa reorganització, quan ja s'han fet prou reorganitzacions en la història recent.

Ni m'he acostumat, ni veig positiva la reorganització del trànsit a la zona del Passeig Lepanto, Matadero, Passeig Colón... S'ha complicat molt la circulació per eixos trams. Ademés es desaprofita agafar la "circumvalació" i ixir al Matadero.

I ara pense el mateix, donar voltes per carrerons molt estrets ho veig innecessari i perjudicial.

Fent la rotonda i deixant les coses com estaven era més que suficient. Com a molt, prohibir girar a l'esquerre a l'almacen de Rosita (quan vas ixint del poble en direcció a Alzira) per a arribar a la rotonda. Tot lo altre, una ruina. Llevar-li al C/ Barranc el sentit cap amunt implica que les úniques víes per a pujar a poble estan a la Dula i als Sequers (Mestre Serrano) a Divina Aurora i Portalet.

Anònim ha dit...

Totalment d'acord amb el primer comentari: tallar la pujada del carrer barranc es una autèntica animalada.