L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

divendres, 28 de juliol del 2017

Iboga Summer Festival: Rècord d'assistència en la jornada inaugural i ple de gom a gom en la zona d’acampada




La V edició de Iboga Summer Festival ha arrancat immillorablement en el seu emplaçament al costat de la platja de Tavernes de Valldigna. Tallers naturals, massatges, art ètnic o taitxí van ser algunes de les activitats que se succeïren ahir en una Carpa Cultural ombrejada i amb gespa natural. La programació cultural, en paral·lel amb la musical, és un gran atractiu d'aquesta edició i així ho van demostrar els inquiets que van omplir la carpa per a desenvolupar els tallers. Mentrestant, la Gran Carpa de Circ seguia amb el seu incessant ritme de concerts fins que van començar en l'Escenari Principal.

En l'Escenari Principal dues bandes van fer els seus primers concerts en el nostre país: els serbis S.A.R.S. i els novaiorquesos Too Many Zooz. Al costat d'elles, unes altres de la talla de Hilight Tribe, Russkaja o Kumpania Algazarra van fer vibrar als més de vuit mil assistents arribats de procedències molt dispars.

 Els primers a pujar-se a l'Escenari Principal van ser els il·lustres New York Ska-Jazz Ensemble. Una immillorable forma d'estrenar l'escenari, amb un trepidant directe d'aquesta formació amb una adobada trajectòria en el seu haveri. Un autèntic gaudi per a les oïdes de les milers de persones expectants davant la posada en escena.

A continuació va arribar el torn de S.A.R.S., que celebren deu anys recorrent els escenaris de mig món i és un privilegi que ho feren per primera vegada en el nostre país en Iboga Summer Festival. Una mescla perfecta de la música tradicional sèrbia amb ingredients del rock, blues o jazz que va saber captivar a tots els iboguers.

Posteriorment va ser el temps de Russkaja, una altra de les grans sensacions. Van demostrar en tot moment el perquè de la crida que van llançar al públic en una de les seues cançons: ‘La música és la nostra religió’. Pura energia liderada per un carismàtic Georgij Makazaria i que va concloure amb el guitarrista en solitari delectant amb els seus ‘solos’.

Per la seua banda, Too Many Zooz (foto superior) era una de les bandes més esperades per a aquesta edició i no van defraudar. Tot el contrari, la vitalitat que ofereixen sobre l'escenari va deixar amb la boca oberta a propis i estranys. Un trio on predomina una excelsa qualitat tècnica sumat a la seua desimboltura sobre l'escenari i la seua connexió amb el públic, amb un so propi al que s'ha batejat com ‘brasshouse’ i que va deixar al públic rendit als seus peus amb ganes de més.





Treballat directe el dels portuguesos Kumpania Algazarra. Una posada en escena amb força anticipava un xou d'allò més divertit. Ja van actuar en l'edició de 2014 i enguany s'han sorprès gratament de l'evolució del festival. ‘Molta més gent, una gran festa’, comentaven en el seu directe, mostra del creixement d'un Iboga al que li tenen especial afecte i que van esmentar múltiples vegades en els seus càntics.

Els francesos Hilight Tribe no van donar treva. Al frenètic ritme marcat per les seues complexes percussions i els seus particulars sons tribals i exòtics, els mestres de la psicodèlia van enlluernar. Un amalgama musical en el qual cada element forma part d'una atmosfera hipnòtica. Un viatge musical a les entranyes introspectives de cadascun dels assistents.

El colofó a la jornada musical ho va posar Vandal, productor referent dins de l'escena raggatek mundial que va saber moure com ningú a les milers de persones que van persistir fins a l'alba.

La jornada en el dia d'avui divendres s'inicia amb la notícia de complet de les places d'acampada i amb una variada programació en tots els seus escenaris.

Notícia basada en la nota de premsa oficial del festival: traduïda