L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 24 de juliol del 2017

Iboga Summer Festival, el lloc on la música embogeig



Aquesta setmana és la de l’Iboga Summer Festival amb primeres figures com Emir Kusturica &The No Smoking Orchestra (foto de dalt), Hilight Tribe, Inner Circle, Amsterdam Klezmer Band, Too Many Zooz, S.A.R.S., Dubioza Kolektiv o Alice Francis, entre altres grans artistes.

Del dimecres que ve, dia 26, i fins al diumenge 30 de juliol, Tavernes es convertirà en el punt de trobada obligatòria per als amants de la música Balkan, Swing, Ska, Gypsy, DnB i els sons més embriagadores del nostre planeta. Més de la meitat dels artistes que conformen el cartell són internacionals i alguns actuen el nostre país per primera vegada. Destaca la presència de l'aclamat i reconegut director de cinema i músic Emir Kusturica al costat de la seua banda The No Smoking Orchestra, una de les més representatives de la música balcànica, que fa dels seus concerts una autèntica festa de color i alegria.






També pujaran a l'escenari el grup francés Hilight Tribe, indiscutibles mestres de la Psicodèl·lia. Després de més de 25 anys de trajectòria i recórrer incomptables territoris ha arribat a col·locar-se en el més alt del Psy-Tràngol gràcies a molt treball, talent i quasi una desena de discos publicats. La incorporació de sons de diferents ètnies assegura en els seus concerts un viatge pel més profund i exòtic del món.







La llegendària banda jamaicana Inner Circle aterra en Iboga després de quasi mig segle girant per tot el món i més d'una vintena de discos en el seu haver. Han entrat (merescudament) en la història musical, sent reconeguts com una de les bandes referents del Reggae durant diversos anys. Alguns dels seus grans himnes com A LalaLala Long o Bad Boys, impossibles d'oblidar, ens transporten alguns anys al passat, alhora que ens fan moure'ns irremeiablement.







Too Many Zooz donaran el seu primer xou a Espanya. Els vídeos del meteòric trio de frenètics ritmes tocant en el metre de Nova York s'han fet virals ràpidament… I amb quina raó! Combinant un magistral saxo baríton, una enèrgica trompeta i diferents percussions en un mateix instrument mòbil, conformen una sort de potents melodies impossibles d'ignorar. Amb tan sol 3 anys en actiu, pot atorgar-se'ls l'honor d'haver creat el seu propi estil: el Brasshouse.







La mítica banda holandesa Amsterdam Klezmer Band arriba a Iboga després de més de 20 anys sobre els escenaris dels millors festivals del món. Encara que el seu estil és difícil d'encasellar (Klezmer és tan sol un dels seus múltiples ritmes) per descomptat podem definir-ho com Balkan, ball, Gypsy, energia… i molt més. Tretze discos, col·laboracions amb Shantel, ritmes de Brasil i molt, molt d'art.






Els enèrgics Dubioza Kolektiv han tingut un ascens de popularitat en l'últim lustre que els ha portat fins al més alt de l'escena Balkan-Rock a nivell mundial. Des de Bòsnia i amb alt contingut de denúncia social, els seus directes són alguna cosa difícil d'oblidar. La potència, energia i qualitat musical que emanen des de l'escenari provoquen l'atenció i el gaudi de les oïdes més selectes.







 Els mítics S.A.R.S. actuaran per primera vegada a Espanya. Directament des de Belgrad, la combinació de la seua música és una mescla mestra en la qual hi ha ingredients del Rock, Blues, Hip-hop, Jazz i la música tradicional de Sèrbia. Instruments de corda, vent, percussió i les veus de Aleksandar Luković i Ivana Blažević conformen un grup més que perfecte per a Iboga.






 Alice Francis ens convidarà a viatjar a la dècada dels anys 20 amb el seu particular Neo-Swing. Incorpora ritmes rapers amb els sons del Jazz dels anys 20, i de quina manera… Enguany ha llançat ‘Electrick Xoc’, en el qual segueix introduint un I-Swing fresc i electrizante en les seues cançons. Aquest trio màgic casen a la perfecció amb Iboga: Alice (Tanzània – Romania), Chul-Min Yoo (Coreja) i Goldielocks (Alemanya), formen una combinació d'orígens i ritmes que eclosionan en un so impossible de no ballar.



Redacció pròpia a partir de la traducció de la nota  remesa pel festival . Gràcies.