L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dissabte, 22 de juliol del 2017

ELS APARCAMENTS A LA PLATJA (II PART): Un increment de 10,000 metres en l'actual legislatura:



Tal com us havíem anunciat, us presentem la segona part de l'informe sobre els aparcaments de la platja.

Explicàvem en la primera part (ací l'enllaç), que Compromís havia incrementat sobre els 20.000 metres els espais d'aparcament, i d'aquests 10.000 havia estat en els dos anys que ara portem de la present legislatura. Ho expliquem: 

L’any 2015, i només passades les eleccions municipals, s’obria l’ampliació de l’aparcament del Sector 19, que passava a tindre 2.500 m2 més i es creava l’aparcament del Sector 6 amb més de 600 metres.

No obstant, eixe any s'hi tancava l’aparcament de l’entrada a la platja, a la dreta, de 1.800 metres en no donar permís els propietaris per usar-lo. S'havia produït feia poc un canvi d'agent urbanitzador, tasca que era assumida ara per l'Ajuntament, i la propietat del terreny no els va voler cedir. De totes maneres, va haver en el 2015 un saldo positiu de 1.300 metres més. 

L’any 2016 es va obrir l’aparcament del Calipso (imatge de dalt), amb  2.875 metres aproximadament, i també el del carrer Tres Creus de 300 metres. Un increment de 3.175 metres eixe any. 

Enguany, 2017, hem assistit a l’ampliació de l’aparcament del Sector 6 amb vora 6000 metres, l’ampliació del de Tres Creus amb 700 metres més.

No obstant, com ha estat noticia aquests dies,  s’ha tancat per a ús d'aparcament municipal el terreny vora de la Barraca Paellera, amb uns 1.000 metres, després que els propietaris (no són els de la Barraca) no el volgueren cedir a l'Ajuntament i hagen fet cessió posterior.a particulars que l'usen com a aparcament privat.

Enguany, malgrat eixe entrebanc, el govern de Compromís ha aconseguit un saldo positiu de 5.700 metres, essent l’any en que major superfície s’ha condicionat i millorat per a l'aparcament de vehicles.

L’Ajuntament treballa actualment i com a previsió per al 2018 l’obertura del vial paral·lel al carrer Blasco Ibañez, sempre i quan arriben a bon port i sense judicialitzar els expedients d'expropiació. Es podra iniciar les tasques de la construcció del col·lector de la platja i la reurbanització amb millora en voreres del Carrer Blasco Ibañez i adjacents.
 
Aparcament Camí de la Goleta


Com Compromís  aconsegueix la cessió dels terrenys particulars 

L'esforç dut a cap des des del govern de Compromís ha fet possible que la platja de Tavernes dispose de més aparcaments que mai.

I cal saber quin és el procediment de negociació que ha usat el govern de Compromis per aconseguir la cessió d’un solar privat: ho fa a canvi  de pagar l’Ajuntament  l’IBI dels solars i a més té l’obligació de netejar-los, aplanar-los i posar-los en condicions per aparcar.

Però no sempre sempre les negociacions arriben a bon port, i fins i tot hi ha vegades que propietaris que durant anys havien donat la seua conformitat, en un moment determinat no han volgut cedir el terreny a l'Ajuntament. Fou el cas dels terrenys a l'entrada a la dreta de la platja, regits sembla per l'antic agent urbanitzador del sector 6, o els ubicats prop de la Barraca Paellera. En aquest cas, com hem explicat en una altra notícia, l'associació de comerciants de la platja hauria gestionat l'obertura fa una setmana, però reconvertit en aparcament privat.

Compromís va explicar en el plenari que l’any passat l’IBI estava al voltant de 400 euros per fanecada, però després de l’abaixada aplicada als solars no edificats ara estaria entre 30 i 40 euros. Això segons es va dir, ha fet que alguns propietaris canviaren de parer, i reclamaren el pagament d'una quantitat, no assumida per l'Ajuntament, que no ha volgut canviar les condicions ja acceptades per altres propietaris, que haurien seguit prestant el seu solar sense cap problema.

A més dels treballs de desbrossament, neteja i aplanament l'Ajuntament sempre intenta la millora de dotar-los d’il·luminació però cal recordar que són solars, no és zona urbana, i sempre no s’hi disposa del cablatge  i també es reben queixes del veïnat perquè la llum els molesta de nit a les habitacions i no s'il·lumina.

Ací podeu escoltar totes les explicacions del plenari.


Noticia de redacció pròpia