L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 16 de juliol del 2017

De veritat, ¿ Compromís ha pujat els impostos i taxes? Els números ho neguen i algú menteix als veïns (II part: les taxes)



 L’Ajuntament de Tavernes disposa actualment sobre unes 30 ordenances fiscals en vigor que determinen els corresponents pagaments d’una taxa. ¿Això ho sap el PP? Nosaltres vist el que diuen, ho dubtem.

Totes eixes ordenances les podeu consultar en el web municipal. Entre elles hi ha algunes molt conegudes com l’ordenança de fems, cementeri, llicències d’obres,  clavegueram, preus públics,  multes i altres menys conegudes com sorolls, ocupació de via publica, etc, etc... així fins les 30 ordenances.   

Tot el Món sap - ara falta saber si el PP també ho sap-  que per canviar una taxa i augmentar-la, s’ha de modificar l’ordenança en plenari.


Tot el Món sap - ara falta saber si el PP també ho sap-  que el govern de Compromís no ha modificat les ordenances.

I tot el Món pot deduir que,  si no les ha modificades, si no hi ha hagut canvis en l’articulat de l’ordenança, no pot haver modificació del preu de la taxa. La conclusió és evident: Compromís no ha pujat les taxes. És tot el contrari del que diu el PP, que torna a mentir.

Però com que no volem que ens diguen que hi ha coses que no són així, hem de reconèixer que alguna si s’ha modificat, com la taxa de l’aparcament municipal. ¡S’ha modificat per abaixar els preus! Ara paguem 1 euro per 3 hores i només 3 euros per un dia, de les més barates d’Espanya.  Molt, però que molt menys, del que es pagava amb el govern del PP.

Tampoc s’ha modificat els preus dels guals en 6 anys (igual per la seua naturalesa hagués estat millor incloure’l dins dels impostos) com podeu vore en el quatre. Compromís no els ha pujat.

Tampoc hi ha hagut modificacions en taxes que afecten a la pràctica totalitat dels veïns, com és el fem. Podeu agafar els rebuts i comprovar el que diguem. De totes maneres, nosaltres n’hem posat alguns reals.

Òbviament les dades identificatives les hem borrades. En el cas dels rebuts  d’aigua hem eliminat la part  corresponent a EPSAR i el canon de sanejament a la Generalitat, que això no és cosa de l’Ajuntament.   

Aigua potable: actualització en la quota de servei 

Sí que ha variat un poc l’aigua potable. En el 2013 va haver una actualització del preu del rebut trimestral aprovat en plenari (es veu la variació en el rebut del 2014 comparant amb el del 2012) i això va ser per un menut ajust dels preus pel cost del servei, que el marca l’empresa  i perquè el PP havia aprovat incloure en els rebuts de l’aigua el cost de 550.000 euros de la interconnexió poble-platja.

De tota manera, observant el quadre es veu que, en 6 anys, la pujada ha estat de 1’38 euros per rebut en la quota de cost del servei, que com hem dit el determina l’empresa, i de 0'0292 euros/m3 que ha pujat el preu d’aigua potable en el poble. Eixa és l’única pujada de taxa i acabem d’explicar els motius. La part de quota de clavegueram (4,1799 euros) i del comptador (1'677) no ha variat.

I si els  0’0292 euros/m3, no arriba a 3 cèntims,  és la brutal, exagerada, inaguantable, etc i etc,  pujada d’impostos i taxes que pregona el PP, com se sol dir que Déu ens pille confessats!.


Però ja que parlem de la taxa de l’aigua a Tavernes hi ha algunes coses que cal recordar. I ens podríem plantejar ¿quin seria el comportament de la taxa si ells no hagueren cobrat l’anticipat del canon fins el 2026?.  Amb això, van deixar sense 200.000 euros a l’any  les corporacions fins el 2026, però és que damunt cal saber que l’anticipat es va valorar en vora 3 milions però el govern del PP només en va cobrar sobre els 2 milions que no es van destinar a obres del cicle d’aigua. La diferencia d’un milió no cobrada van ser interessos, perquè l’anticipat com a préstec es va considerar.

I damunt el que és més gros i que mai no diuen: a canvi d’eixe préstec pel canon, l’empresa de l’aigua va quedar lliure de finançar a interès 0 (zero) el col·lector de la platja. L’empresa per raó de concessió havia de construir el col·lector de la platja a interés 0 per a Tavernes, i el PP ho va deixar perdre tot. 

Compromís no ha pujat les taxes des què governa Tavernes 

Conclusió: Hi ha sobre 30 ordenances fiscals i només s’ha canviat la de l’aparcament, per baixar els preus, i la de l’aigua potable ha pujat 0’0292 euros/ m3  (no arriba a 3 cèntims per m3). La resta,  ni tocar-les.

És evident i demostrat que Compromís no ha pujat en la pràctica ni els impostos ni les taxes com hem demostrat en els dos articles. Cal ser més seriosos, més respectuosos amb el veïnat i no enganyar-los amb falsetats com:  “Compromís ha pujat els impostos i taxes exageradament”.

I com sempre diguem: costa molt  poc anar a l’Ajuntament, preguntar als tècnics, vore la documentació de les ordenances, quina ha variat... en resum, preocupar-se i parlar per parlar. ¿Massa faena, no senyors del PP? Millor llançar la bola i si cola, cola.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Cada volta que els senc parlar del colector, quan ells no han fet res d'eixa obra projectada en el 2006 i després han fet la pifia del tubo que no porta a ninguna banda enterrat en l'avinguda, em puge per les parets.
I ara damunt que sapies que li van concedir a l'empresa no fer el colector a canvi d'un prestec que han furtat a les corporacions fins el 2026 i que van malgastar, perquè el deute l'han deixat als que han vingut darrere.

Anònim ha dit...

baix de les imatges dels rebuts d'aigua, a 4a fila hi ha un 2016 que hauria d'esser 2016

La Cotorra de la Vall ha dit...

Bona vista. Gràcies. Una errada en marcar l'any. Corregit.

Però hauria d'esser 2026.

Anònim ha dit...

Pues jo pague prou mes IBI ara

Anònim ha dit...

Al de les 7:04. Doncs demostra-ho!!!

La Cotorra de la Vall ha dit...

No s'ha negat mai que hi ha hagut una pujada en el concepte habitatges. Però l'IBI no són nomes els habitatges, sinó els solars, les terres urbanitzables, els garatges i mentre un han variat un poc a més, els altres han baixat. Hi ha un equilibri total.
Com vam explicar en la comptabilitat de l'Ajuntament es considera la globalitat, tots els conceptes i nomes un sol, és tot el que es recapta, com es la norma en l'Administració i en el mateix Estat quan parla dels impostos, es calculen en la globalitat, i eixa globalitat no ha pujat durant el govern de Compromís. La pressió fiscal de l'impost pràcticament no ha variat. I això està ben explicat en l'article anterior. Cal llegir-lo.

Anònim ha dit...

El garatge m'ha pujat igual que l'habitatge. No tinc solars ni terrenys.