L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 14 de juliol del 2017

Avui divendres 14 i demà dissabte: 15 XVIIIa Edició de Pop al Carrer -Desllunat



Avui divendres, dia 14. i demà dissabte, dia 5, a partir de les 19 hores podrem gaudir a la platja de la XVIIIa edició del "Festival Pop al Carrer -Desllunat" en una edició especial que porta per nom "A la vora del jazz mare".

Organitzat per l'Ajuntament de Tavernes i LaCasaCalba i comptant amb la col·laboració de la Generalitat i de la Diputació de València, la Plaça de les Palmeretes, lloc on es desenvolupa el festival, gaudirà de tota una retafila d’artistes que beuen del jazz, directament o indirectament. I és que a les acaballes del segle XIX, la comunitat negra dels Estats Units confrontà l’harmonia occidental amb el ritme africà, per desenvolupar aquest excitant estil, el qual ha anat desenvolupant-se i contaminant-se fins als nostres dies.

Horari del divendres primera jornada

En aquests dos dies, gaudirem dels ritmes sincopats i improvisacions de Josep Lluís Galiana; del gypsy jazz de Gatos Revoltosos; de la calidesa clàssica d’Arantxa Domínguez& Ricardo Belda; de la poesia musicada de Versonautas; del hard bop de Ramon Cardo & The Nyora Boopers; del jazz flamenc de Radio Pesquera (Pablo Novoa & Nono García); de la vessant llatina de Guadalupe Mediavilla des d’Argentina; i del projecte de Sedajazz, Jazzejant amb xiquets. 

A més a més, tindrem la possibilitat d’aprendre a ballar el lindy-hop de la mà dels directors de l’escola Black Bottom Studio. I finalment, farem un homenatge a tota una generació de músics vallers que, començaren amb el jazz a finals dels 90 de la mà de Ximo Caffarena i de les sessions que oferia el Pub Padur, regentat per Ximo “El Gato”. Tot un ventall d’estils que caben dins d’aquest  híbrid gènere musical.

EL FESTIVAL

El festival més petit del món,  el Pop al Carrer – Desllunat, és un esdeveniment ben singular que se celebra cada any a la vora de la Mediterrània, en la platja de Tavernes. Té lloc a la Plaça de les Palmeretes, una plaça xicoteta, recollida, en un ambient tranquil i alhora acollidor i divers. A la plaça Palmeretes no hi ha cues, ni aglomeracions, ni intoxicacions. Els artistes ixen al carrer per a apropar-se al públic, per a posar-se al seu abast. Tothom és benvingut: turistes curiosos, amants de la cultura autòctona, xiquets, joves, iaios i adults.

Horari del dissabte segona jornada

Any rere any es presenta una acurada combinació musical i escènica, presentada a mode d’edicions especials, que el fan gran a nivell artístic i únic dins del panorama de celebracions culturals de música pop, entesa com a música popular contemporània. En els últims anys, s’ha dedicat a temes com ara L’home i la màquina, Poèticament, Emergència! i Veus femenines.

Un festival per on han passat un munt de grups i artistes que canten en la nostra llengua: Pau Riba, Miquel Gil, Òscar Briz, Sanjosex, Senior i el Cor Brutal, Eva Dénia Trad Quartet, VerdCel o Remigi Palmero en són alguns.

El Pop al Carrer – Desllunat dóna també altaveu a les propostes més interessants de casa nostra, encara que no s’expressen en valencià, com per exemple, Emma Get Wild o Limbotheque. Amb aquesta estratègia programàtica s’intenta obrir la mà i no tancar el puny; la convivència musical amb altres llengües és riquesa i el Pop al Carrer – Desllunat no vol ser pobre.

La multidisciplinaritat i la gana d’explorar són les  ensenyes i el concepte d’espectacle total sense interrupcions, la  guia. Viure l’art a la fresca és l'esperit.

Passeu-ho bé!