L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dissabte, 15 de juliol del 2017

Ahir començava el XIIIé Festival Pop al Carrer-Desllunat dedicat al jazz




 Ahir va començar la tretzena edició del festival Pop al Carrer – Desllunat amb una vessant  jazzístic i amb la idea d’anar més enllà de les músiques populars contemporànies amb les que es va concebre. Una vegada més l’escenari és la plaça de les Palmeretes, al costat del llac de la platja de la Goleta, amb accés lliure i gratuït.

Anit, des de boqueta nit, van actuar “Versonautas”, un duet que  va oferir una experiència plena de contrastos, una trobada entre la poesia i la música dins d’un viatge per un món sonor on la nau era pilotada per Roqui Albero (trompeta, flugelhorn, veu i efectes) i Ana Sanahuja (piano, teclats, cors i efectes). Arribaven a Tavernes després d’un caminar des del 2013 que els ha dut al Festival de Jazz de Toledo; teatres i centres culturals com ara la Casa de la Poesía de La Habana (Cuba) o el Festival “Espais de Poesia d’Alella” (Barcelona), entre altres.


L’actuació de “Gatos Revoltosos”, el gypsy jazz amb un estil personal que beu del manouche, però també del rock, pop i la música balcànica, no no va deixar indiferents als espectadors amb un repertori variat des de la inclusió de balades amb sonoritats zíngares fins a un fast a 320 ple d’improvisacions coloristes.



Arantxa Domínguez i Ricardo Belda es presentaven amb el format clàssic de piano i veu per tal d’obrir el ventall jazzístic a un públic més generalista continuant amb un projecte que ja ha estat presentat, entre altres seus, al Palau de la Música dins del cicle Jazz a poqueta nit.


Pablo Novoa & Nono García,  guitarra elèctrica i guitarra flamenca respectivament, oferiren un projecte amb cançons instrumentals reveladores de les seues influències musicals. Jazz, blues, flamenc i músiques llatines desvelades al son d’una amistat que els ha portat a compartir composicions que són fusió dels respectius llocs d’origen: Vigo i Barbate. Dos músics que comptem amb una sòlida trajectòria, molt reconeguda, en el cas de Pablo Novoa associada al grup Golpes Bajos i Nono García  al món del flamenc i al pop europeu (Vaya Con Dios).


Josep Lluís Galiana,  saxofonista de primera, experimentador múltiple i improvisador, molt proper a l’ambient de les músiques contemporànies i l’art sonor, representa la vessant free jazz del festival, amb un alt component interactiu.Gali Saxo Solo és un projecte definit que ell mateix com “la improvisació lliure combinada amb l’electrònica com a teràpia sonora en un intent d’ampliar la capacitat d’escolta i aprofundir en el silenci i en renovades textures”. 

Galiana ha fundat conjunts com ara Ensemble Impromptu o Mediterrenean Electroacoustic Quartet, i ha gravat i col·laborat amb nombrosos artistes com Agustí Fernández o Joan Saura. 



AVUI DISSABTE

Per avui dissabte està anunciada la presència de Ramon Cardo & The Nyora Boppers (País Valencià), Guadalupe Mediavilla (Argentina); Jazzejant amb xiquets (País Valencià); Padur Jazz Sessio Feat. Ximo Caffarena (País Valencià) un homenatge a tota una generació de músics vallers que, començaren amb el jazz a finals dels 90 de la mà de Ximo Caffarena i de les sessions que oferia el Pub Padur, regentat per Ximo “El Gato”.

Com  activitats complementàries tindrem a Lindy-hop amb Black Bottom per aprendre a ballar el lindy-hop;  el bon menjar de la mà de Fusta Orgànic, restaurant de Gandia de nova cuina mediterrània, amb menjar artesanal, creatiu, ecològic i de proximitat; la Food Truck Tandoor, amb cuina agroecològica i com a complement tindrem l’habitual carta de refrescos i granissats de fabricació casolana.


I, per als més menuts Jazzejant amb xiquets de la mà de Sedajazz per ensenyar-los alguns ritmes bàsics del jazz (swing, reggae, salsa, etc.) i  jocs populars Pícnic creats per Disparatario on tota la família podrà posar a prova la seua destresa, utilitzar utensilis de cuina transformats en pura diversió, a ritme de swing. 

El projeccionista valler Santiago Estruch prepararà curtmetratges en clau de jazz i en format de super-8 donant un ambient de club de jazz a la plaça de les Palmeretes on el Triangulista serà el mestre de cerimònies per introduir i contextualitzar les actuacions.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Un gran encert el canvi en l'estil de música. Des de primeres hores de la vesprada fins a l'última actuació de Josep Lluís Galiana es notava molta més gent que en edicions anteriors. La plaça i els voltants plens de gent. El jazz agrada molt més a la gent que els estils musicals de passades edicions. Enhorabona pel canvi!!

Anònim ha dit...

Es curiós per que a les darreres edicions també s'han pogut gaudir d'artistes que fan jazz o similar.... I moltes d'elles en valencià.
Porte 9 anys venint al festival, soc del poble, però visc a Castello, i el millor que te es just això que et trobes coses sorprenents.
Ara la sorpresa ha vingut del públic. Ja era hora que ompliren la plaça.
Esperem que l'any que ve també acudisquen mes enllà de l'estil, l'ambient es fabulós.
Enhorbona als organitzadors.