L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.937
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:36.452

dissabte, 15 de juliol del 2017

A l'any 2017, el País Valencià continua a la cua en el finançament per l'Estat




Continuem a la cua en finançament per capita, segons les últimes dades comunicades pel Ministeri d'Hisenda en la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera del passat divendres, segons ha informat la Generalitat en un comunicat. El mapa de dalt és il·lustratiu i ja arreplega totes les dades actualitzades.

La liquidació definitiva del 2015, més els lliuraments a compte del finançament d'enguany, suposa que el País Valencià tindrà el 2017 uns recursos disponibles de 2.053,05 euros per capita, la qual cosa la situa com la pitjor finançada de totes les autonomies. L'assignació es queda a 264 euros de la mitjana.

Una multiplicació dels 264 euros per la població valenciana ens diu que són , com a mínim, 1.300 milions els que deixa de percebre la Generalitat per a atendre les mateixes competències que la resta d'autonomies. I si mirem la millor finançada, la cosa es dispara: el País Valencià està a 932 euros de l'autonomia millor finançada.

Situació insuportable

I la falta de recursos la pateixen educació, sanitat, serveis socials... una situació insuportable, que porta a no poder complir amb l'objectiu de dèficit que ha imposat de manera unilateral el ministre Montoro, a no ser que... hi haja retallades, i una reducció de la qualitat dels serveis bàsics que presta la Generalitat.

Davant d’això que diuen el PP i Ciudadanos? Res, han aprovat un pressupost que ens deixa a la cua i continuen sense treballar, com ha dit el conseller Vicent Soler, en un nou sistema de finançament per abans de desembre i que tinguera efectes retroactius a 1 de gener.