L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

diumenge, 11 de juny del 2017

Milers de manifestants demanen un finançament just per als valencians





La manifestació de la Crida pel Finançament Valencià va reunir la vesprada d’ahir dissabte milers de persones a València. Més de 90 entitats i col·lectius es van manifestar per expressar el rebuig als pressupostos generals de l’Estat i demanar “les claus de la caixa” al ministre Montoro, responsable d’Hisenda.

“No als pressupostos, prou d’espoli” era el lema de la manifestació que ha eixit del Parterre a les 6 per acabar a la plaça de l’Ajuntament de València. A més s’han pogut llegir i escoltar consignes com ‘Volem les claus de la caixa’, ‘Per la retirada dels pressupostos generals de l’estat’ i ‘Contra l’espolic”. Al final de la marxa, s’ha llegit el manifest de la Crida.

Compromís, Podem, Esquerra Unida, ERC i la CUP, entre altres partits, s’han sumat a la mobilització per exigir la millora del finançament valencià i per a denunciar el pressupost de l’estat espanyol. Entre els assistents, hi havia el conseller d’Hisenda, Vicent Soler; la coordinadora nacional del Bloc, Àgueda Micó; i el secretari general de Podem, Antonio Estany.


L’organització ha explicat que la mobilització envia un missatge contundent al govern espanyol: “El poble valencià diu prou a continuar espoliat, infrafinançat i en una situació de marginació”. S’ha demanat a les institucions valencianes que no els tremole el pols a l’hora d’exigir a l’estat espanyol un canvi radical de la política econòmica.

També s’ha demanat a la societat civil que siga conscient que cal mobilitzar-se perquè les reivindicacions siguen ateses. “El País Valencià fa molt temps que està fart de suportar polítiques de discriminació que vénen des de Madrid”. 

El diferent finançament dels valencians respecte a altres autonomies “afecta directament a l’educació, la sanitat o les proteccions socials, a més de ser un greuge en matèria d’infraestructures i inversions. Afecten les condicions de vida dels valencians i això exigeix una resposta popular”.  


La Crida pel Finançament Valencià té el suport de prop d’un centenar d’entitats cíviques, culturals, econòmiques i sindicals, a més de càrrecs electes de gairebé una cinquantena d’ajuntaments i representants polítics de les institucions valencianes.