L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dimecres, 7 de juny del 2017

L'ESTAT DE LA QÜESTIO: Contra crònica


Abans que res, escolteu el vídeo. Són uns segons. Igual que vosaltres, qualsevol que va estar en el plenari va escoltar com, arran d’una interrupció de la portaveu del PP a la portaveu de Compromís, l’alcalde Jordi Joan li reprovava que li haguera dit “poca vergonya”. La popular ho va dir amb el micro tancat però l’alcalde ho va oir  i ho feia públic. I ella ho va confirmar en prendre la paraula. Ho haveu escoltat.

En hauria agradat llegir avui una crònica en Las Provincias més d’acord amb la realitat dels fets i no llegir que l’alcalde va pujar el to en el debat i va usar el qualificatiu “poca vergonya” cosa no gens certa i que, ho acabeu d’escoltar, no va ser la realitat.

Sort que l’audio penjat al web municipal permet comprovar com es va produir eixe moment de crispació i comprovar també com la portaveu popular interromp les intervencions dels demés.

Ens hauria agradat més rigor en la noticia de LP: que expliqués els arguments de Compromís per desmuntar la sol·licitud de crear una comissió – que el ROM no contempla a fer a Tavernes- quan els populars no usen ni fan servir per a res les comissions creades.

Tampoc es diu res de l’ús de la regidora popular de dades confidencials,  o que les actes de la Junta Local de Seguretat toquen temes reservats i, en moments com els actuals d’alertes,  s’espera a la decisió de la Delegació de Govern per lliurar-les, o com el Síndic de Greuges ha donat la raó al govern de Compromís en algunes de les coses que ella demana. Al revés, segur que hauria estat motiu d’un gran titular i una bona explicació “pro PP” al diari.

Tampoc s’esmenta les pujades de to en el plenari i la crispació causades per les interrupcions de la portaveu popular als demés oradors.

No serem nosaltres qui li neguem a LP el dret d’enfocar les cròniques com vulga. Però tant de bo hi hagués més rigor. No es pot convertir el diari LP, el degà de la premsa,  en quelcom semblant a un blog o un perfil de facebook: es deu a uns lectors que paguen el diari i mereixen rigor informatiu.

Ens agradaria no tornar a vore publicacions com les d’avui, o com la del dimarts quan en la crònica del concurs d’arròs al forn,  que era un resum de la nota de premsa oficial, s’esmenta entre els assistents la diputada de Turisme i afig “y autoridades locales”.

I quines eren les “autorides locales”? Segons la nota de premsa eren ni més ni menys que l’alcalde i el regidor de Turisme presents en un esdeveniment on l'Ajuntament era col·laborador. I no foren ni esmentats. Lamentable. 


1 comentari:

Anònim ha dit...

Hola supertaper.
Mire este enlace le gustará.
El texto empieza por:
"La poca vergonya del PP no té límits", 29 de mayo de 2016
http://linkis.com/blogspot.com/7yVN9