L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

diumenge, 4 de juny del 2017

II Concurs Aficionats de cassoles d'arròs al forn amb cigrons i panses.

 
Avui s'ha celebrat el II Concurs Gastronòmic Popular d’Arròs al Forn amb Cigrons i Panses per aficionats en les instal·lacions del restaurant Mediterrani. Maria Ciscar, de la falla Prado, ha estat la guanyadora mentre el segon premi ha estat per a Raül Herrero, de la falla La Dula. (fotografies part superior).  La nostra enhorabona.


Els participants han hagut de confeccionar una cassola d'aquest plat típic de Tavernes de la Setmana Santa, i més en concret el Dijous Sant, amb les característiques de no dur carn entre els ingredients, sinó cigrons i panses i mandonguilles d'abadejo, com es pot observar a les fotografies. 


Segurament el costum de preparar aquest arròs ve de la prohibició de menjar carn en temps de Quaresma, i per tant haver de substituir aquest ingredients per altres que donaren bon sabor, com és el contrast amb les panses o l'abadejo de les mandonguilles. També es costum posar castanyes seques, i fins i tot els altres ingredients com la cabeça d'alls secs i la tomaca.