L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dissabte, 3 de juny del 2017

Alumnes d’Obres Públiques de la UPV prenen com a model Tavernes per a realitzar una auditoria ambiental


Tavernes ha estat el laboratori de sis alumnes d’Obres Públiques de la Universitat Politècnica de València que han realitzat una auditoria ambiental del municipi. El treball ha estat una pràctica acadèmica, dins de l’assignatura de Medi Ambient i Desenvolupament Sostenible, que ha apropat els estudiants al món laboral.

L'auditoria s'ha presentat a l'Ajuntament en un acte que va tindre lloc en el saló de plenaris amb la presencia de l'alcalde, Jordi Joan, regidor d'urbanisme, Josep LLácer, professorat de la UPV i tècnics municipals.

El professor, Sergio Palencia, va assenyalar en la presentació de l’auditoria que “volem que els alumnes de quart curs facen un treball aplicat al municipi. És una activitat interessant perquè d’ací a poc estaran al mercat laboral i este treball els ajuda a conèixer més la seua professió”.

L’anàlisi realitzat s’ha basat en un sistema d’indicadors que abasten diversos àmbits relacionats amb la sostenibilitat de les ciutats. A través d’este tipus de metodologies els alumnes han aprés a elaborar un diagnòstic municipal sobre aspectes ambientals, socials i econòmics.

El regidor de Medi Ambient, Josep Llàcer, va remarcar el compromís de l’Ajuntament en “treballar conjuntament amb la Universitat Politècnica i donar-vos el suport dels tècnics municipals i de l’equip de govern sempre que necessiteu vindre a fer estudis o plantejar un repte de cara als alumnes”. 

Llácer a més va afegir que “estem dins del Pacte de les Alcaldies, estem treballant per millorar la gestió de residus, l’eficiència energètica, la mobilitat urbana sostenible i eixa és la línia que pensem que hem de seguir.