L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dimarts, 9 de maig del 2017

ULTIMA HORA: La Ruta dels Sentits inclosa dins dels "senders blaus" guardonats per la FEE


 Més alegria i doble satisfacció per a Tavernes perquè a més de les dues banderes blaves s'ha unit també, i per segon any consecutiu la inclusió de la Ruta dels Sentits de Tavernes entre els "senders blaus" premiats per la fundació FEE (Foundation for Environmental Education).

Els Senders Blaus són itineraris i elements paisatgístics que enllacen platges amb Bandera Blava i contribueixen, positivament, a l'ús sostenible i del litoral. Per als municipis guardonats és un reconeixement al seu treball en la millora i restauració del seu patrimoni natural i etnològic litoral. A més, els Senders Blaus exerceixen una funció social important, en constituir excel·lents llocs per al gaudi de la natura i, també, com a elements vertebradors del desenvolupament, salut i benestar del conjunt de la societat.

La Ruta dels Sentits de Tavernes, ideada i gestionada des del Taller d'Ocupació, va sorgir davant la inusual coexistència de quatre ecosistemes ben diferenciats en el municipi de Tavernes, cosa que permet gaudir de diferents ambients naturals, forestal, de marjal, agrícola i marí, en un espai reduït. Aquest fet va dura a imaginar les increïbles sensacions que es poden sentir en traslladant-nos d'un ambient a un altre de manera pausada, gaudint de tot l'entorn però guiats sempre per panells i plaques informatives totes elles adaptades.


Quatre enclavaments, triats en un recorregut de 14 km., per a gaudir dels ecosistemes esmentats i on el visitant queda sorprés per la bellesa del trajecte.