L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 8 de maig del 2017

Tavernes rebaixarà un 4% els valors cadastrals i l'IBI en el 2018


L’alcalde de Tavernes, Jordi Joan, de Compromís, ha sol·licitat a la Direcció General del Cadastre l’aplicació d’una rebaixa del 4% en els valors cadastrals dels béns immobles de Tavernes, un fet que permetrà rebaixar també un altre 4% l'IBI a partir de l'1 de gener del 2018.

El govern municipal de Compromís continua fent les gestions pertinents per a adaptar els valors cadastrals dels béns immobles a la situació real del mercat. En aquest context cal recordar que el govern que presideix Jordi Joan ja va aconseguir una baixada del 20% en el 2014 mentre l'any passat, el 2016, es van abaixar els valors cadastrals dels terrenys situats en els sectors declarats com a urbanitzables en el Pla General d’Ordenació Urbana, que passaren a tindre el valor de terres rústiques. 

Enguany, 2017, s'ha aplicat una nova baixada dels valors cadastrals del 8%, amb la qual cosa el govern municipal de Compromís ha efectuat en els darrers anys una baixada efectiva de vora el 28% sobre els valors que va aprovar el PP en la revisió a l'alça del 2006, uns valors que han servit per a calcular i pagar l'IBI fins el 2016.

Totes les mesures han posat sensatesa i realisme a la desproporcionada revisió cadastral que es va produir en el 2006 i que comportava una càrrega fiscal injusta per a la ciutadania de Tavernes. Per al govern municipal de Compromís sempre ha sigut una prioritat situar els valors cadastrals d’acord amb els valors del mercat”, ha assenyalat l’alcalde, Jordi Joan.

Les rebaixes en els valors cadastrals tenen immediatament uns beneficis a l'hora de declaració d'IRPF de segones viviendes, la propia rebaixa de l'IBI que du aparellada i a més rebaixes en les plusvàlues i tributs de caràcter autonòmic i estatal, a més de facilitar a les famílies l'accés a beques i altres ajudes per als estudis dels fills.


1 comentari:

Anònim ha dit...

Per baixar l'IBI no fa falta que s'aprobe una baixada catastral.