L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 1 de maig del 2017

Manifestació del dia 1 de Maig




"No hi ha excuses, al carrer” era el lema i milers de valencians s’han sumat a les manifestacions del dia 1 de Maig celebrades en les principals ciutats del País Valencià dins dels actes de commemoració del Dia Internacional del Treball.

I amb una exigència comú: recuperar  els drets laborals i locupació estable, salaris justos, pensions dignes i més protecció social, sense oblidar, tot un detall per banda dels treballadors, l’exigència d'un millor finançament autonòmic, potser perquè cada dia més tots en som més conscients: sense un bon finançament que moga les inversions, no pot haver increment de treball.

La manifestació central s'ha celebrat a València amb la participació dels secretaris generals de CCOO PV i UGT PV, Arturo León i Ismael Sáez, satisfets per la gran participació així com per les celebradades a Alacant, Castelló, Alcoi, Elx, Elda i Santa Pola totes amb un mateis objectiu: recuperar els drets, millorar la situació econòmica i social i denunciar la corrupció política que envaeix l’Estat de mans del partit del govern majorment, el PP.

“Hi ha més raons que mai per a eixir al carrer. Al País Valencià hi ha prop de 479.000 aturats, és un problema molt seriós i calen solucions. A més, el País Valencià representa entre el 10 i l'11 per cent i el sistema de finançament ens situa a la cua. Això llastra el desenvolupament de la nostra comunitat i la generació d’ocupació” deien els dirigents sindicals.

També remarcaven que no hi ha excuses i el Govern i la patronal han de reconèixer que la recuperació de la crisi s’ha de fer amb la participació de la classe treballadores, i encara que les xifres diuen que hi ha símptomes de recuperació, la desigualtat en el repartiment de la riquesa és inacceptable i injusta. Per tant es reclamava salaris justs, pensions dignes i ocupació estable.