L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 6 de maig del 2017

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Quan les propostes al plenari són substituïdes per notes de premsa.




No hi ha cap dubte, i és ben sabut de tots: és en el plenari on els partits han de presentar les propostes. I és en el plenari on es debaten, on cada partit diu la seua, pren postura, confronta idees, miren pros i contres, presenten alternatives als altres partits, es fan els aclariments legals  i es vota, com en la fotografia, per prendre la decisió sobre l’actuació a fer per  l’Ajuntament.

Usar els mitjans de comunicació  i presentar les propostes en notes de premsa – no mai en plenari-  es vulga o no és segrestar el debat de les idees, fugir del debat polític. És un menyspreu total i absolut als votants d’eixe partit i per extensió a tot Tavernes des del moment que deixa a la ciutadania sense informació. La nota de premsa per informar d'una proposta emmudeix la veu del plenari i no diu massa del tarannà polític del partit que així actua.

El passat dilluns ens vàrem quedar sense saber els detalls de la proposta alternativa del PP a la rotonda de la CV-50.  Van dir alguna cosa en nota de premsa, però no res en el plenari. I la ciutadania no sap el perquè de la proposta, els detalls, els arguments, en quins informes tècnics es fonamenten, si es que en tenien d'informes tècnics que ho dubtem... 

Dilluns va haver plenari. Ells haurien pogut traure el tema. No ho feren. Ens quedarem sense debat i sense comparar la seua amb la proposta de Demarcació de Carreteres. ¿por a presentar-la, a debatre-la?, Potser siga perquè no tenen arguments ni cap estudi tècnic que avalen les propostes.

I com que els agrada i parlen moltes vegades de diners, ara només recordarem – ja podrem parlar-ne més si cal-  que la indemnització per plenari és 230 euros. I segons quins mesos junt a l’assistència a comissions i Junta de Portaveus  es pot arribar a quantitats sobre els 1.000 euros al mes.  

I eixes indemnitzacions no són per rebutjar la tasca en el plenari ni per dur els debats a les notes de premsa. I cal saber que les indemnitzacions inclouen les tasques d''informar-se, anar a l'Ajuntament a parlar amb els tècnics, consultar expedients, preparar els temes... Per tant, no demanen al govern en els plenaris que els facen la seua tasca i els faciliten en mà els expedients.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Eso se ve desde hace mucho tiempo. En el PP i el PSOE no les interesa el debate; lo que quieren son comisiones para no decir nada pero cobrarlas todas. No aportan nada ni en comisión ni en el plenario ni en el día a día, pero eso sí, cobran todo lo que pueden cobrar y para desviar la atención, acusan a otros de percibir sueldos. A estas alturas, espero nadie se deje engañar por esta gente.