L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 5 de maig del 2017

Les comarques de la Marina Alta i la Safor-Valldigna es concentren avui per exigir el tren Gandia-DéniaT


Partits,  centrals sindicals,  les patronals i associacions veïnals de la Marina Alta i la Safor-Valldigna han cridat a la ciutadania perquè es concentre avui divendres a partir de les 19 hores en el carrer La Via de Dénia per a exigir la connexió ferroviària entre Dénia i Gandia, perduda l'any 1974 en desaparéixer el tren de via estreta Carcaixent-Dénia.

Les concentracions per a exigir el tren entre Gandia i Dénia seguiran en pròximes dates en la comarca Safor-Valldigna, i estan previstes en les ciutats de Gandia i Oliva.

L'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, ha lamentat que les dues comarques porten 43 anys esperant el tren sense que l'Executiu de Mariano Rajoy ni  els de els seus predecessors hagen fet mai cas. Grimalt ha elogiat la unitat política assolida en ambdues comarques per a reivindicar aquesta dotació. 

En la mobilització participen PP, PSOE, Compromís, Ciutadans, Podem, Esquerra Unida i forces polítiques locals i comarcals. Totes les forces polítiques en el Congrés s'han compromés a presentar esmenes als pressupostos de l'Estat amb l'objecte que per fi contemplen finançament per a aqueix tren perquè la connexió Gandia-Dénia contribuirà a millorar la mobilitat i vertebrar el territori de les dues comarques. 

Per la seua banda, el vicepresident de la Federació d'Associacions d'Empresaris de la Safor (FAES), Ramón Soler, va recalcar que cal fer un esforç per a aconseguir una mobilització general i que acudisca el major nombre de gent perquè el crit ha d'arribar al centre de l'Estat. Soler ha apuntat que l'enllaç ferroviari és necessari i fonamental per a millorar l'economia i que també resultaria molt beneficiós per a la societat.

El lema històric de la reivindicació amb que altres vegades les comarques han eixit al carrer, “Volem el tren”, serà el que presidisca la concentració de demà a Dénia.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Vergonya aliena em donaria publicar que sindicats partits i altres organitzacions afins a Compromís, han convocat una concentració on han assistit 3000 persones en l'àmbit d'interés que afecta més de 100.000 veïns. Com s'explica això?

La Cotorra de la Vall ha dit...

Doncs, sí: tens tota la raó. Mira, aquests son, entre altres els mes importants afins de Compromís: el PP, Ciudadanos, PSOE, EU AVA-ASAJA, Asociación de Promotores Turísticos de Dénia (APTD); Asociación Multisectorial de Empresarios de la Marina Alta (Multisecma); AVA-ASAJA;Cercle Empresarial de la Marina Alta (CEDMA)....

Quina manera de dir bestieses, tota per a a desqualificar! Posa't unes ulleres, i llig bé.

Col·lectius convocants de la concentració-manifestaci: ´Asociación de Promotores Turísticos de Dénia (APTD); Asociación Multisectorial de Empresarios de la Marina Alta (Multisecma); AVA-ASAJA;Cercle Empresarial de la Marina Alta (CEDMA); CC.OO; Compromís; Ciudadanos; Esquerra Unida del PV (EU); Federación de Asociaciones de Empresarios de la Safor (FAES); Federación de Asociaciones de Vecinos de Dénia (FAVD); Intersindical; Partido Popular (PP); Podemos; PSPV-PSOE; UGT y La Unió de Llauradors i Ramaders.