L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

divendres, 12 de maig del 2017

La circumval·lació de Tavernes: la història d'un projecte impossible torpedinat pel PP


Llegim en la premsa que el PP de Tavernes ha usat el seu grup parlamentari en les Corts Valencianes per demanar la circumval·lació. Una vegada més fugen, no s’atreveixen a obrir el debat a Tavernes i traslladen un tema local a altres fòrums.

El PP de Tavernes furta el debat als ciutadans perquè no vol que recorden la història del perquè no tenim circumval·lació. El PP de Tavernes sap que no tenim circumval·lació per la seua culpa i les declaracions en premsa on acusa a l’alcalde valler Jordi Joan d’estar en contra de la circumval·lació no s'aguanten ni amb pinces.

Anem a vore, explique’ns, senyors del PP de Tavernes:  Jordi Joan i Compromís han votat en Les Corts Valencians en contra de què? ¿De quines obres parlem? On està el projecte redactat i aprovat?  On està la licitació i la adjudicació?

Ells no volen recordar a Tavernes la història d'un despropòsit del qual són actors principals, però nosaltres anem a recordar-la perquè han passat molts anys i molta gent, sobre tot la més jove, no la coneix.

Una prioritat sense impulsar: només fum. Observeu l'amplada 27 metres i la reserva desapareguda era de 28


Una reserva de terreny desapareguda  

La idea de la circumval·lació ve de molt lluny. En el Vergeret hi havia una reserva de 28 metres per on havia de passar que existia abans de plantejar-s'hi construir. Va desaparèixer amb el projecte de la urbanització aprovat pel PP, que mai no explicaren els motius de la desaparició de la reserva, que ens condemnava a dependre del projecte del Vaca.

El govern local del PP i el de la Generalitat presenten a bombo i plateret l’any 2004 el projecte de circumval·lació. Ni un ni l’altre faran res per impulsar-lo i el PP va governar la Generalitat fins la meitat del 2015, no fa encara dos anys.

Cal que ens expliquen quin projecte i quina circumval·lació parla el PP de Tavernes en les Corts Valencianes, quan a Tavernes, a València i  a Madrid han estat els grans enemics de la construcció:  a Tavernes desapareix la reserva de terreny,  a València no impulsen el projecte que presenten el 2004 i a Madrid eliminen el projecte del Vaca que havia de fer possible aconseguir uns nous terrenys i iniciar el projecte.

El PP de Tavernes té la memòria molt curta: el govern de Rajoy va paralitzar el projecte i després ha renunciat (com expliquem tot seguit), però el grup parlamentari  al Congres de Diputat, diputats valencians inclosos, han votat cinc vegades en contra de les esmenes de Compromís d'incloure l’obra en els Pressupostos de l’Estat dels anys 2012 al 2016. 


Document de la licitació d'agost 2011 que el govern de Rajoy va paralitzar en novembre. S'impedia aconseguir els terrenys, s'impedia executar la circumval·lació


El govern de Rajoy va impedir licitar i adjudicar el projecte

Si Tavernes no té la circumval·lació és per culpa del PP. Així de clar. A més dels fets esdevinguts a Tavernes, el govern de Rajoy del PP va impedir avançar la circumval·lació en paralitzar el novembre del 2011 el procés de licitació i adjudicació del projecte del Vaca que aconseguia els terrenys per on passava. Veieu el document.

Però hi ha més encara: el mes de febrer del 2015, el govern de Rajoy a través d’Acuamed renunciava a la contractació a pesar de que deixa clar en la nota informativa que era una actuació urgent. Veieu el document.

El govern renuncia al projecte del Vaca. Adéu terrenys i adéu circumval·lació per sempre

Un projecte inviable, del qual s'estudien alternatives 

S’ha dit moltes vegades, s’ha explicat cent voltes en el plenari de Tavernes, eixe plenari que ells menystenen, on no volen debatre els temes i on sembla que no escolten el que es diu: el projecte de la circumval·lació del 2004 és inviable perquè no hi ha terrenys, no estan. Aconseguir-ne depenia de la canalització del riu, no licitada perquè el govern de Rajoy del PP la va paralitzar. Està clar, no?

En el plenari de Tavernes s'ha dit que el govern de Compromís ha demanat a la Generalitat  un estudi d'alternatives per saber com es pot executar sense esperar el projecte del Vaca. I tot apunta a que seria per la vessant sud, la que mira a l’Ombria.

Mentre arriba la circumval·lació es millora la CV-50

Mentrestant només es pot fer el que ara s'inicia: millorar la comarcal, pacificar el trànsit  amb les obres iniciades dilluns i que seguiran després amb la rotonda del Portalet.

Potser aquest siga el veritable fons de la qüestió: l’intent del PP de desviar l’atenció d’aquestes obres en la CV-50 perquè ells en 16 anys que governaren Tavernes foren incapaços de fer res.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Como pueden decir tantas mentiras el PP. cuando en veinte años no ha echo nada, solo la urbanización ilegal del Vergeret, a quien quieren engañar. Eso no es hace oposición si no manipulación "asi les va"