L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 15 de maig del 2017

El projecte de reforma de l'IES Jaume II el Just: història de 20 anys d'enganys a Tavernes.




Hem llegit en la premsa la nova ocurrència del PP de Tavernes: repetir el que van dir fa poc de temps a la premsa i amb l'objectiu de només acusar a l’alcalde Jordi Joan de no votar en les Corts Valencianes a favor d'un projecte de millora de l’IES Jaume II el Just. 

L'alcalde ho va explicar: no és podia aprovar ni votar a favor una proposta de reforma que  no té redactat ni aprovat el projecte, que no està licitat ni adjudicat. És un projecte que encara està per fer després que al llarg dels seus 20 anys de govern en la Generalitat no redactaren ni un rengló del projecte. I per a més vergonya fan una proposta en les Corts i li assignen 0 (zero) euros per executar-la. O siga 20 anys enganyant Tavernes.

No volen adonar-se'n que ja no enganyen ningú perquè la història de l'institut es massa coneguda. Tavernes sap que el desinterés dels governs anteriors va suscitar moltes protestes i manifestacions de l'alumnat. El govern que presidia Manolo Vidal va prometre actuacions immediates, 200.000 euros,  però no se’n va fer ni una, ni mitja ni cap de millora.

Durant anys els seus governs repetiren al poble que el projecte s’estava redactant, però amb el canvi de govern de la Generalitat, el desembre del 2015, el secretari autonòmic d’Educació, Miguel Soler, confirmava a l’alcalde Jordi Joan que mai cap anterior govern de la Generalitat havia iniciat cap projecte per millorar l’IES Jaume II el Just. En tants anys de promeses,  no s’havia redactat ni un rengló.

Breus apunts d'una llarga història

Per tal que els nostres lectors facen un poc de memòria, i aquells més joves la coneguen,   incloem uns enllaços aclaridors, només dos per a no cansar:

1r enllaç: Com a resum d'alguns anys de reivindicacions, l'anterior govern assegurava  que les obres de millora són immediates (gener del 2009)



2n enllaç: Després de les moltes reunions de Jordi Joan amb els responsables de l'anterior Conselleria d’Educació i que no serviren per a res, amb el canvi de govern el 2015 es confirma que no hi havia cap document sobre l'IES Jaume II el Just. Atenció també al titular del Levante-EMV.



La passada legislatura Compromís va presentar unes propostes en les Corts Valencianes. L'anterior govern de la Generalitat deia que sí, que s’estaven atenent però queien en sac foradat. Podeu vore les propostes a les Corts.

  

Explicacions que no volen escoltar 

I ara tornen al mateix de fa dos mesos. L'alcalde els ho va explicar, però ells ni cas. Sembla que hi van a la sessió a passar el temps. I són 230 euros per regidor.

Recordem que fa dos mesos Jordi Joan va explicar en el plenari:

- Les gestions amb la Conselleria després de saber que anteriors governs de la Generalitat no havien preparat cap projecte de reforma de l’IES Jaume II el Just.

- Explicava la reunió que amb  la regidora Bea Ferreres  i la comunitat educativa del centre es va mantindre amb el secretari autonòmic Miguel Soler, on aconseguiren el compromís de redactar l’informe tècnic per avaluar la situació de l’Institut.

-Aquest informe, ja redactat i que coneixen l’Ajuntament,  aconsella no demolir sinó  rehabilitar el centre pel seu valor arquitectònic.

-També va explicar que hi ha un acord entre la Conselleria d’Educació i l’Ajuntament  perquè un despatx d’arquitectes redacte el projecte per a la rehabilitació integral de l’IES Jaume II El Just. Una vegada redactat, s’inclourà el centre en el Mapa d’Infraestructures Educatives.

-I per últim confirmava la reunió que junt a la regidora Bea Ferreres havia mantingut amb el conseller Vicent Marzà i el compromís adquirit del conseller d’integrar l’obra en el Mapa d’Infraestructures Educatives només estar el projecte.

Davant això i una vegada repassada la història ¿Com s’atreveixen a exigir en uns mesos les obres que en 20 anys ells no van iniciar ni fer? Com afirmen que Jordi Joan està en contra de la reforma de l’institut quan Compromís és l'únic que l’ha impulsada en els darrers 20 anys? Com s’atreveixen a ser tan atrevits (per no dir un paraulota) quan no mogueren un dit per la reforma?

Només fan bé que usar la mentida per confondre. I per salut informativa, nosaltres no anem a passar. Desmuntarem sempre les vostres mentires i explicarem a Tavernes la realitat. I no anem a negar que el projecte pot tardar més o menys, podrà estar a punt més aviat o menys, però no anem a consentir manipulacions del partit que va governar 16 anys a Tavernes i 20 a la Generalitat, i de les mil i una promesa que va fer  no en va complir cap. 


La intervenció de l'alcalde ho explica ben bé, com també eixe desficaci de proposta de 0 que varen presentar per a millorar l'institut.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Sort que Compromís ho farà ja

La Cotorra de la Vall ha dit...

Hem de ser conscients que Compromís no ho farà ¡ja!
Primer s'ha de redactar el projecte, aprovar-lo, consignar-lo en els pressupostos, fer la publicitació de la licitació de les obres i finalment adjudicar-lo.
Com que vosté sabem que coneix el procediment Administratiu això pot ser cosa de tres quatre anys.
Compromís el que ha fet ha estat iniciar un procés que es lent, com tota l'Administració, i on si el PP hagués fet el projecte que va prometre i tot hagues estat a punt en el 2015, com digueren en les Corts en presentar la proposta que pot llegir en la noticia, hauriem avançat molt de temps, i no haver-nos trobat en desembre del 2015, fa nomes 17 mesos, en que no hi havia cap paper sobre el projecte de l'institut.
Li recomanen es llija la noticia, els enllaçós i el vídeo que ho deixen ben clar.

Anònim ha dit...

Com pot el partit podrit manipular tant i dir tantes mentires, es pensen que el ciudadans i ciudadanes son tontos.