L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dijous, 4 de maig del 2017

"El PP ha sigut una plaga terrible per al País Valencià. Durant 20 anys ens han parasitat" Joan Baldoví




 El portaveu de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, ha esclatat en el ple contra el ministre d’Hisenda, Cristobal Montoro, i els Pressupostos Generals de l’Estat. 

El portaveu de Compromís ha fet especial referència al maltractament pressupostari del Govern als valencians i valencianes. Baldoví ha realitzat un paral·lelisme entre el PP i el morrut roig en una clara resposta a les paraules de Montoro, que va dir que els comptes no eren les set plagues d’Egipte. “El morrut roig és un insecte que s’introdueix en les palmeres sanes i les va menjant per dins. El PP ha sigut açò i és una plaga terrible per als valencians; durant 20 anys van governar la nostra terra i la van parasitar”.

Baldoví ha titllat els pressupostos de “catàstrofe” per a València, Castelló i Alacant, i ha negat que existisquen criteris objectius en el repartiment d’inversions. En aquest sentit, ha qüestionat els principis del Govern per a invertir 119 euros per habitant al País Valencià, un territori més pobre que la mitjana, i 405 euros en territoris amb una renda per càpita molt més alta; o per a destinar 126 milions al transport públic a Madrid i zero euros per a València.

El portaveu de Compromís ha demanat explicacions a Montoro per la polèmica ampliació del "cupo" basc: “Com és capaç de reconéixer que el País Basc ha pagat 1.400 milions d’euros de més, des del 2007, i és incapaç de reconéixer els 14.000 milions d’infrafinançament valencià?”

Baldoví ha reiterat l’agilitat del PP quan li interessa: “Han negociat l’ampliació del "cupo" basc en dues setmanes, mentre els valencians arrosseguem la reforma del sistema de finançament després de sis anys de majoria absoluta”.

Finalment, el portaveu de Compromís ha apel·lat als diputats del País Valencià del PP i de Ciutadans per a preguntar-los si pensen aprovar un pressupost que insulta al poble valencià sols per a doblegar-se al que dicten els seus partits a Madrid.