L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dimecres, 31 de maig del 2017

Diumenge, dia 4, el II Concurs Popular d'arròs al forn "amb cigrons i panses" obert a tots els veïns i veïnes



L’Ajuntament de Tavernes, a través de la regidoria de Turisme, i en col·laboració i organització d’ACEPLAT, l’Associació de Comerciants de la Platja celebra el pròxim diumenge el II Concurs Popular d’Arròs de Vigília en la zona Aquàrium i Restaurant Mediterrani el pròxim diumenge dia 4 de juny. Els interessats a participar-hi hauran de fer les inscripcions al correu aceplat@hotmail.com i poden telefonar al 96 288 52 64 per a sol·licitar més informació.

L'objectiu és impulsar la confecció del típic “arròs amb cigrons i panses”, també nomenat per alguns com “arròs de vigília” i que a la nostra ciutat se sol confeccionar el Dijous Sant, acompanyat com a postres per un altre menjar típic: l’arnadí.

Aquest segon concurs presenta, com podeu llegir dues facetes, una “amateur” oberta a tots els veïns i veïnes de Tavernes que com hem dit serà el diumenge dia 4, i una altra professional reservada a cuiners de la restauració que se celebrarà en el mateix lloc el dia 5, dilluns.

L’elecció del plat s’ha realitzat per ser un menjar típic de Tavernes, i amb l'objectiu que es conega i puga ser inclós en les cartes dels restaurants valencians. Aquest plat és una menja típica de temps de Pasqua i que té l’origen en la necessitat de buscar un plat consistent i que no portarà carn, per la prohibició religiosa de menjar-ne en temps de Quaresma. Així tothom a Tavernes sap que entre els ingredients bàsics estan les panses, cigrons, alls, castanyes seques i les mandonguilles d’abadejo, i com no l’arròs que es cou amb un brou elaborat amb el bull dels cigrons o altres vegetals.

El resultat és un arròs sec, cuinat com l’arròs al forn, on s’entremesclen sabors i textures diverses i diferenciades com a producte dels ingredients, i principalment les panses i les mandonguilles que li donen un contrast de sabors en mesclar el dolç i salat, cosa que el fa un arròs atractiu i molt apreciat.

El concurs, per tant, vol impulsar aquest plat tant nostre i que no quede reservat a la Setmana Santa sinó que es cuine i es deguste tot l’any i que servesca també com a promoció de Tavernes i la platja.