L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dissabte, 13 de maig del 2017

Avui dissabte hi ha un extraordinari concert de piano i saxo per presentar el CD "Alma"


La Casa de la Cultura acull avui dissabte, dia 13, la presentació del CD "Alma" a partir de les 20 hores amb entrada lliures i amb un concert extraordinari de música de Robert Schuman i Camillo Schumann a càrrec de dos joves professores de conservatori vallers: Sònia Sifres al piano i David Pons al saxofó.

David Pons Grau és professor de Saxòfon i Música de Cambra al Conservatori Superior de Música de Castella la Manxa, col·laborador de l’Orquestra Nacional d’Espanya i artista D’addario Woodwinds, Silvertein Works i Instrumentomania.

Sonia Sifres és professora de Repertori amb Piano al Conservatori Superior de Música “Joaquín Rodrigo” de València.
 
Malgrat la coincidència amb el cognom, Robert i Camillo Schumann no mantenen cap parentesc en comú. No obstant això, encara que d’estils diferents, la música dels dos guarda una certa semblança, ja que escriviren una gran quantitat d’obres de cambra tant per a instruments de vent com per a corda, amb una forta inspiració en la melodia i en les tensions del fraseig romàntic i postromàntic.

La relació entre els dos compositors es presenta a través de la publicació del CD, tractant d’utilitzar la seva música per a profunditzar en l’essència del so de cadascun dels instruments que formen el quartet de saxòfons. 

El programa que ofereixen els dos músics es basa en dos peces menys conegudes per al repertori saxofonista, la 1a Sonata per a violí de Robert Schumann interpretada amb el saxòfon soprano i la Sonata de Cello de Camillo amb el baríton, la qual és també una desconeguda per a la major part del públic a Espanya. I l’obra del compositor xinès Sunchine on Taxkorgan serveix d’enllaç entre les dos sonoritats dels saxòfons presentats.