L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dimarts, 23 de maig del 2017

Compromís exigeix a Rajoy la inversió de 3.600 milions per a xarxes ferroviàries que van firmar l’Estat i la Generalitat en el 2009.


Compromís exigirà en el Senat l’acompliment per part de l’Estat dels acords aprovats per a la transferència al País Valencià de les competències en matèria de xarxa ferroviària. Compromís reclamarà a la Comissió de Foment la inversió de 3.600 milions per a complir la moció aprovada per la mateixa comissió l’any 2009. 
Compromís ha demanat tota la documentació i ha constat el menyspreu inversor existent, que ha deixat a la nostra terra amb una nefasta xarxa ferroviària, origen de nombrosos problemes de mobilitat i vertebració. I com exemple només cal pensar en l’estat de l’estació de Tavernes. Una situació molt diferent a l’altiplà castellà, on el govern de Rajoy inverteix en trams de dubtosa viabilitat econòmica o en costoses obres que ni tindran cap retorn.

Compromís exigirà en la sessió del Senat la transferència dels serveis ferroviaris de rodalies i el compliment del Pla d’Infraestructures Ferroviàries de Rodalies signat entre el ministre de Foment i l’expresident de la Generalitat, Francesc Camps. 


Mentrestant, i a nivell global del País Valencià, recorda que no s’ha executat res de les rodalies fins a Vinaròs i Tortosa, ni el nucli de rodalies a Castelló, ni el Tren de la Costa, ni les millores en línies com la C-3 o C-6, o la Alacant-Elx-Múrcia. Compromís afirma que és el Govern de Rajoy i Montoro, però també són els diputats valencians a Madrid que recolzen esta falta d’inversions, qui ens condemnen.