L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

diumenge, 28 de maig del 2017

Compromís celebra dos anys de govern i de polítiques valentes



Compromís va triar l'antic llit del Túria per a celebrar els dos anys de govern a la Generalitat, acte que va aplegar unes dos mil persones vingudes de tot el territori, en autobuses organitzats per la formació política.

Diputats de Compromís a l'acte. Intervenció de Mònica Oltra
L’acte es va celebrar sota el lema “2 anys de polítiques valentes”  i va comptar amb la intervenció de la vicepresidenta del Consell i líder de la coalició, Mónica Oltra –en representació d'Iniciativa–; l'alcalde de València, Joan Ribó –en representació dels independents de la coalició–; el secretari autonòmic de Medi Ambient, Julià Álvaro –en representació dels Verds–, i el portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví –pel Bloc. 

Tots van destacar les polítiques posades en marxa que hen permés posar les persones en el centre de la gestió pública, i el fet que les propostes han aconseguit que l'agenda valenciana tinga presència a Madrid.

Diputats de Compromís a l'acte
 La vice-presidenta del govern, Mónica Oltra, ha fet una crida per ‘expulsar Rajoy i tota la seua parentela’ del govern espanyol i ha assegurat que s’utilitzen els ministeris de l’Interior i de Justícia per a tapar la seua corrupció ‘S’acabarà senyor Rajoy, escolte la veu d’aquest poble’, ha dit. També ha defensat la moció de censura de Podem contra el president espanyol.

El portaveu de Compromís al congrés espanyol, Joan Baldoví, ha lamentat que les propostes de la formació a la cambra s’estavellen contra un mur. ‘En canvi, tots vosaltres –la Generalitat Valenciana– feu lleis i preneu acords que milloraran la vida dels valencians perquè tinguen una mica més benestar’. 


El batlle de València, Joan Ribó, ha elogiat el ‘gran canvi polític’ que van suposar els resultats de les eleccions del 2015. Ha afirmat: ‘El bipartidisme ha mort, no solament a Espanya, sinó en tota Europa’. També ha demanat protegir els pactes entre les forces progressistes per a evitar que retornen les polítiques corruptes dels anteriors governs al País Valencià.



Compromís ha recordat que el maig de 2015 la ciutadania va dir prou a més de vint anys de corrupció i mal govern. La coalició ha criticat que el PP va utilitzar les institucions valencianes per a enriquir-se, desmantellar els serveis públics i trencar la societat del benestar. Segons la formació, en aquests dos anys de canvi s’han posat les persones al centre de l’acció del govern.