L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dijous, 6 d’abril del 2017

PLENARI ABRIL 2017: L’ajuntament s’adhereix al Pacte d’Alcaldes pel Clima i l’Energia




El plenari de Tavernes, amb els vots de Compromís, PSOE i EU, va aprovar l’adhesió de l’Ajuntament al “Pacte dels  Alcaldes  pel  Clima  i  l’Energia”  (2030),  aprovat  per  la  Comissió  Europea  el  15 d’octubre de 2015.

El Pacte dels Alcaldes es una iniciativa de la Comissió Europea oberta a tots els municipis d’Europa per involucrar-los en la política energètica de la Unió Europea. L’adhesió al pacte és voluntària i gratuïta i contemplava un  compromís per a reduir les emissions de CO2, renovat en el 2015 amb un nou pacte que dóna suport als tres pilars d'este pacte reforçat: l'atenuació, l'adaptació i l'energia segura, sostenible i assequible.

Les ciutats firmants han d’aconseguir reduir en un 40% els gasos d'efecte d'hivernacle d'ací al 2030, així com promoure l'adopció de mesures conjuntes per a l'atenuació del canvi climàtic i l'adaptació a este.

La Diputació Provincial de València és la coordinadora del Pacte a la nostra “província” i ha aprovat les bases reguladores del Programa del pacte. La Diputació dóna ajudes del 75% per a finançar  actuacions concretes que porten a complir els objectius de reducció de les emissions de CO2 almenys en un 40% per a l'any 2030. Això es farà  per mitjà de la millora de l'eficiència energètica i usar més fonts d'energia renovables, principalment.

El PP es va mostrar contrari en interpretar que l’adhesió al pacte li costava diners a Tavernes, cosa incerta i falsa en ser el conveni d’adhesió gratuït. I per molt que es va explicar no ho van voler entendre: una cosa és l'adhesió, que és gratuïta i un altra participar en programes concrets, on Tavernes si que haurà de satisfer la part que li correspon, com hem dit el 25% perquè la Diputació n’aporta el 75%.



Ho podeu escoltar en el vídeo del plenari





1 comentari:

Anònim ha dit...

També sabem que Rajoy té un primo que li ha dit que això del canvi climàtic no existeix, per tant tampoc cal preocupar-se per les emissions de CO2. És normal que no vulguen votar a favor.