L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 2 de març del 2017

Tavernes tanca el pressupost 2016 amb més de 1'3 milions de superàvit




Tavernes tanca el pressupost del 2016 amb un superàvit de 1.360.000 euros i amb un romanent de tresoreria real de 650.000 euros, segons ha avançat l’alcalde Jordi Joan en la premsa davant la celebració el dilluns del plenari de març. 

L’alcalde en declaracions a la premsa qualifica la noticia de positiva perquè permetrà destinar 520.000 euros a inversions financerament sostenibles i que serviran per liquidar la concessió de la piscina coberta enguany.

Aquesta és la quantitat aproximada que es calcula haurà de pagar l’Ajuntament a la empresa concessionària en la liquidació de la concessió on s’ha de tindre en compte el valor total de les obres executades en la piscina si estigués en bon estat de funcionament i per un altre costat descomptar tant el cost de reparació i posada en funcionament com la valoració pels danys i perjudicis davant la falta de compliment dels terminis de funcionament.

Sobre la liquidació del 2016, cal indicar que ja des del 2013 el govern municipal de Compromís ha presentat tant liquidacions com romanents de tresoreria amb superàvit, un fet que contrasta amb la situació que li va deixar el PP:  4’5 milions de dèficit de tresoreria i un deute en els bancs de 18 milions d’euros, amb una ràtio  d’endeutament de l’Ajuntament sobre del 120% i deutes a proveïdors sobre els 3 milions.

Aquesta greu situació econòmica heretada, amb un Ajuntament en fallida econòmica,  obligava al govern de Compromís a establir un Pla d’Ajust molt estricte, tutelat pel Ministeri d’Hisenda de Montoro, i que entre altres coses ha permés reduir en 10 milions el deute a bancs i deixar la ràtio d’endeutament en el 67%.

Cal remarcar que els 10 milions pagats als bancs en sis anys de govern de Compromís són tots de préstecs del PP i  en altres circumstancies s’haurien pogut dedicar a inversions en obres per a la ciutat, cosa que Compromís no podia fer obligat pel Pla d’Ajust ni tampoc podia fer préstecs per eixa gran ratio sobre el 120 % del govern anterior.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Una bona noticia per a tots i no cuant estava el PP que tot eren deutes i factures sense pagar en un presupost molt elevat.