L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 8 de març del 2017

PUNT DE VISTA: Els anells de Saturn



M’agradaria constatar un fet que tot i ser ben conegut, no deixa de ser sorprenent i fins i tot preocupant: Tavernes, com el planeta Saturn, està completament rodejat de llargs i amples anells que semblen protegir-lo dels perills de l’espai exterior.

Efectivament, en aquests dies he tingut l’ocasió de comprovar personalment –per motius que ara no vénen al cas esmentar– aquesta avinentesa que a mi de bon principi em va deixar bocabadat i fastiguejat. Vivim rodejats d’un llarg cinturó, d’una sòlida muralla que ens envolta i aïlla de la resta del món. Amples anells que ens embolcallen com una mare aclaparadora als seus tendres nadons.

Una persona, molt donada a meravellar-se per qualsevol motiu, em comentava l’altre dia: “T’hi has fixat? Aquest poble està en una coma tot rodejat de muntanyes. No és curiós?”. I jo, sorneguer, li vaig contestar: “No, reina, estàs equivocada. Tavernes no està rodejat de muntanyes, està rodejat de merda”. Aquesta persona, una dona, no es va poder estar d’esclafir en fortes rialles.

Així és i ningú amb uns ulls i uns narius sans gosaran desmentir les meues paraules. Quilos, tones i tones de porqueria de tota mena romanen als afores de tota la ciutat. Bosses de brossa, animals morts, deixalles orgàniques, papers, botelles, matalassos, cadires, televisors trencats, pneumàtics, fem... de tot. Qualsevol cosa susceptible de ser rebutjada per l’ésser humà pot ser-hi trobada. És com una aurèola que expel·leix la nostra població, com una repugnant excrescència que traspua pels porus del poble.

Inútil és intentar culpar l’Ajuntament o els seus treballadors. Dissortats ells, que no tenen prou mans per a intentar reduir aquest anell inesgotable que no para mai de créixer. Aquesta vegada només podrem trobar-hi un culpable: tots nosaltres. Perquè val a dir que solament els habitants de la capital de la Valldigna poden ser considerats responsables d’aquest anell de brutícia que ens adorna. Sembla ser que molts dels pobladors de Tavernes consideren l’exterior de les seues cases –és a dir, el món sencer– com un immens i il·limitat abocador que la natura ha oferit generosament per a dipositar-hi els seus excrements. 

 ¿Quina classe d’educació han rebut aquestes persones per haver aconseguit bastir aquest formidable i flairós anell de porqueria? ¿Potser pensen que sempre trobaran un criat, un esclau que els netege el seu fem que no sembla sinó la mostra més palpable de la negror de les seues ànimes?

També seria injust culpar tots els vallers, però crec que seria bo meditar aquest assumpte i començar a intentar canviar aquesta mentalitat des dels llocs més pertinents: les famílies i les escoles.

Doncs així és la trista realitat i així li ho vaig comunicar a la dona que esmentava adés: “Em pensava que vivia en un poble habitat per persones i resulta que visc en un poble de porcs”. El somriure se li va glaçar a la boca. Em sembla que he trobat un altre motiu per a realitzar el meu somni, tantes vegades desitjat: anar-me’n a viure al cim de la muntanya. O tal volta deu existir alguna possibilitat de viatjar a Saturn?

Sico Fons

 Les opinions vessades en els articles són pròpies de l'autor.  

 
 Com sempre hem dit, estem oberts a qualsevulla col·laboració, grandària un foli o poc més, i identificació real de l'autor, que podeu enviar al nostre correu electrònic

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Quanta raó, Sico. I que hi haja gentola que culpe els treballadors de coses que són culpables els altres.

Anònim ha dit...

Simplement cal passejar un poc per Tavernes per adonarte que està ple de merdes de gossos, no cal anar a les afores.
Jo formularia la següent proposició: "Un esquirol pot travessar tota Tavernes de merda en merda".

Fa un temps el consistori va posar uns cartells on informava de les multes per deixar excrements en alguns parcs, això va baixar el nombre ( que no la qualitat ) de regals que ens podiem trobar.

Una solució podria ser canviar-li el nom al poble.

Tamerdes de la Valldigna deixaria ben clar els rics que assumeix el vianant.

Anònim ha dit...

No multen a ningú. No hi ha prou policies.

Anònim ha dit...

Sico, no crec que siga exclusivitat de l'especimen valler. Crec que és inherent a l'ésser humà, almenys al socialitzat, que és incapaç de viure en sintonia amb el medi que l'envolta i no sap fer una altra cosa que destruir-lo, com una espècie de virus, com diu el senyor Smith de Matrix. Si no, mireu aquesta animació:

https://m.youtube.com/watch?v=bR2X6sqsAiY