L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 1 de març del 2017

Mesures preventives i actuació davant del brot de tos ferina aparegut a l'IES Valldigna





Davant alguns comentaris malintencionats que hem pogut llegir en la xarxa, hem d'aclarir que la nota del Centre de Salut ens va ser remesa ahir pels pares d'un alumne de l'institut NO PER L'AJUNTAMENT NI CAP ALTRA ADMINISTRACIÓ.
Inicialment no la vam publicar perquè no es mal interpretara i fóra motiu d'alarma social. Només avui, quan ho hem vist en la premsa, hem publicat el que podeu llegir a continuació sempre com a informació i per tranquil·litat dels veïns. 

Els alumnes de segon de batxillerat de l'IES La Valldigna hauran de medicar-se amb caràcter preventiu contra la tos ferina en haver tingut la malaltia un alumne del centre. Cal recordar i remarcar que no és una malaltia de conseqüències greus per als aduls i joves vacunats i aquestes mesures són amb caràcter preventiu. 

El Centre de Salut Pública de Gandia ha iniciat una campanya informativa amb caràcter preventiu i en un comunicat ha confirmat l'afecció en un alumne de segon de batxillerat científic pel que es havia iniciat el protocol per a medicar a tots els alumnes del curs. Podeu llegir el comunicat i si cliqueu damunt s'agrandirà per llegir millor.

El tractament general és la presa d’azitromicina, que es dispensa als pares sense necessitat de recepta mèdica en les farmàcies.  Segons el comunicat que reproduïm:  «es pautarà profilaxi antibiòtica amb azitromicina 500 mg el primer dia, seguits de 250 mg diaris durant quatre dies més a tots els alumnes d'aquesta aula i als qui assisteixen a la classe d'informàtica juntament amb els alumnes d'aquest curs».

Tal como diu la mateixa nota, la tos  ferina és una  malaltia  infecciosa  produïda per un bacteri anomenat  Bordetella Pertusis i que no presenta conseqüències mortals ni sol tindre complicacions en adults i joves vacunats, i només potser ser greu en xiquets menors de  12  mesos per no estar encara  vacunats.

Es  transmet   per  contacte   directe   de  persona   a  persona   mitjançant  gotetes   de secrecions nasals o de la faringe, sobretot  al principi dels símptomes i a poc a poc desapareix el perill de contagi si no es rep tractament. Amb el tractament amb azitromicina els pacients deixen  de ser contagiosos al cap de 5 dies.

El període d'incubació mitjà és de 10 dies (mínim 6 dies,  màxim  20 dies) i comença  amb una clínica catarral d'una setmana  de durada seguida  d'un quadre de tos seca  intermitent  de predomini nocturn  que es pot agreujar amb atacs  de tos més intensos que solen  durar 2 setmanes i poden persistir fins a uns  2  mesos  després  d’haver  eliminat el microorganisme causant.

El tractament  escurça    el  període    de transmissibilitat  però no  disminueixen  els  atacs   de  tos a no ser que el tractament  haja  sigut  administrat durant  el període    d'incubació.

Es  recomana  la  profilaxi  amb azitromicina amb  l'objectiu   d'evitar    la  transmissió  a  les persones que no estiguen  vacunades i sobretot,  a xiquets menors de 12 mesos.