L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

diumenge, 5 de març del 2017

Informes de TYPSA i de Diputació: no es poden arreglar els camins si abans Confederació no arregla el caixer del Vaca.

Marge del Vaca el 2004
L'informe de TYPSA, una de les empreses més solvents tant a nivell espanyol com mundial, corrobora i confirma que només es deuen arreglar els camins després que la Confederació actue i AMB URGÈNCIA sobre els caixers del riu Vaca per tal de garantir-ne l’estabilitat.

Les conclusions de l’informe TYPSA es poden llegir en el web municipal i diuen ben clar i en castellà: “El deterioro de los caminos tiene su causa en la inestabilidad de los cajeros (del río) y se agrava por tanto con cada nueva avenida dado que el sostenimiento de los mismos, en los tramos que existe, es insuficiente para garantizar la estabilidad requerida".
Marge del Vaca 2008
També  diu que la situació dels camins no és d’ara, prové de molts anys i s’ha agreujat amb el pas del temps. De fet, nosaltres hem informat, i amb fotografies dels anys 2004, 2008 i 2010, que el deteriorament dels camins es va iniciar en governs anteriors i abans del govern actual ni es va actuar ni es va reclamar a Confederació.

TYPSA informe i afirma reconeix que els problemes haurien tingut solució amb el projecte d’ACUAMED (Laminació i millora del llit del riu Vaca). El projecte va ser paralitzat pel govern de Rajoy en l’any 2011, a pesar de tindre el qualificatiu d’urgent i prioritari, i el mateix govern de Rajoy uns anys després l’eliminaria per sempre.

Aquest projecte paralitzat i eliminat pel govern de Rajoy anava a solucionar el problema d’inundabilitat del Vaca i legalitzaria el sector Vergeret, una de les “empastrades” urbanístiques més grans dels governs del PP de Tavernes. 


No s'hi val a asfaltar sense arreglar els marges del riu
 No s'hi val asfaltar sense arreglar els marges 

TYPSA ratifica l’informe de l’estudi geotècnic de la Diputació de València sobre els camins del Tancat i Sequia la Bova:  no es deuen escometre actuacions d’asfaltatge i reparació dels camins si abans la Confederació no reparar els caixers i marges del riu.


Tant la Diputació i TYPSA coincideixen a dir que asfaltar i tapar els clavills és tirar els diners si primer no s’han solucionat les causes: el desplaçament i caigudes del murs del riu, una tasca que correspon i és responsabilitat de la Confederació del Xúquer, depenent del govern de Rajoy, que porta des del 2000 sense actuar.