L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 5 de març del 2017

Estrena a Alacant de "En la orilla" del valler Rafael Chirbes




El Teatre Principal d'Alacant ha acollit l'estrena de “En la orilla”, adaptació de la novel·la  de l'escriptor de Tavernes,  Rafael Chirbes, que dissecciona l'Espanya més podrida de l'especulació immobiliària i els diners fàcils.

Una gran retrat de Chirbes i la llegenda “Gràcies Rafa” va sorgir al fons de l'escenari en finalitzar la funció d'aquesta obra, un retrat desolador i autèntic sobre les conseqüències del “pelotazo” immobiliari.

Tal com és avançar el dia de la inauguració de la plaça de la Casa de la Cultura com a Plaça de Rafael Chirbes “En la orilla” es representarà del 10 al 12 de març en el Teatre Arriaga de Bilbao, en el Valle Inclán, de Madrid, del 19 d'abril al 21 de maig i del 26 de maig al 4 de juny en el Teatre Principal de València.

L'actor César Sarachu representa a Esteban, un fuster del poble Olba obligat a tancar el negoci deixant en l'atur als seus empleats i que cuida del seu ancià pare. La narració d'Esteban és el fil conductor de l'obra, que comença amb l'aparició d'un cadàver en les aigües del marjal del poble.

L'obra és la  primera adaptació teatral d'una obra de Rafael Chirbes, fill predilecte de Tavernes, i  Premi Nacional de Narrativa i de la Crítica.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Seria un esforç agraït per molts veïns. que es pogués portar més endavant a Tavernes, es podria intentar?

La Cotorra de la Vall ha dit...

Així es va dir en l'acte de batejar la Plaça Rafael Chirbes. Es va parlar i explicar el projecte que ara ha vist la llum, fins i tot el rodar una pel·lícula. Voluntat es veia per banda de tots els implicats.