L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dimarts, 7 de març del 2017

Els senadors de Compromís denuncien l'endarreriment en la reparació de les platges valencianes



Els senadors de Compromís, en un comunicat del passat cap de setmana, han denunciat l’incompliment per part de l’Administració de l’Estat les obligacions d’actuar d’urgència a les platges valencianes afectades pels temporals del gener, entre elles les de Tavernes.

Aquest endarreriment fa que passen més de dues setmanes de la data d’actuació compromesa pel govern de Rajoy i en moltes platges no s'ha actuat. La reunió de finals de gener, la directora general de Sostenibilitat de la Costa i del Mar, Raquel Orts, i el subdirector general per a la Protecció de la Costa, Ángel Muñoz, van assegurar als alcaldes de la Safor que actuarien en dues setmanes, a mitjan de febrer perquè estiguera tot acabat a Pasqua però estem en març i la majoria de les platges estan igual. 



L'Ajuntament ha reposat les dunes a la Goleta
El comunicat dels senadors de Compromís afirma que davant aquestes situacions localitats com Tavernes i Xeraco han assumit les reparacions i han dedicat part dels seus pressupostos a la reposició de danys, refer i protegir les dunes,  netejar canyes, entre moltes altres actuacions, davant la inacció del govern espanyol.
 

Reposició de dunes i reparació del canal de defensa

En aquells treball d’emergència, i en el cas de Tavernes, el comunicat de Compromís recorda que els treballs duts a cap pel nostre Ajuntament (netejar d’arena i aigua el casc urbà de la Goleta i tota la zona de l’Avinguda i les escales d’eixida a la mar, reconstruir i reposar les dunes, refer el canal de desaigüe en el límit de Cullera, entre molts altres treballs) pot suposar al final un cost de vora 1’3 milions, mentre estem a  l’espera que Demarcació de Costes regenere la platja de la Goleta. 


L'Ajuntament ha hagut d'assumir la neteja de les platges


El senador de Compromís Jordi Navarrete considera que la falta d'actuació és més greu si es valora que els municipis afectats tenen el turisme com a un dels factors importants i Falles són la setmana que ve i la Setmana Santa a principi del pròxim mes.

Compromís demana a la Demarcació de Costes que “complisquen els seus acords i anuncis i executen les peticions i accions tan necessàries perquè la franja litoral recupere ràpidament el seu millor aspecte” ha manifestat el senador de Compromís.