L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

divendres, 3 de febrer del 2017

Xerrada sobre les clàsules abusives de la banca: servei gratuït d'ajuda a les famílies.




El IV Cicle d'Economia i Territori que organitza la regidoria de Foment de Tavernes va oferir ahir per la nit al Saló de Plenaris de l’Ajuntament la conferència "Sistema judicial i clàusules bancàries abusives" que va comptar amb la presència de Ferran Puchades Vila, secretari autonòmic de justícia de la Generalitat i de Vicent Estruch Estruch, advocat.

Una conferència molt interessant, molt informativa i on només hi ha de punt negatiu l’escassa presència de veïns, unes 30 persones, quan és indubtable que a Tavernes hi haurà centenars i centenars d’afectats per aquests tipus de clàusules.  Per banda del consistori només hi acudiren els regidors de Compromís.

Vicent Estruch va fer un balanç dels privilegis de les entitats bancàries i que va dir, són simplement per tradició, al temps que va criticar obertament el decret aprovat pel PP i PSOE sobre les clàusules terra.

El secretari autonòmic de justícia, Ferran Puchades, va remarcar que abans del 2013 ningú es preocupava per com eren les clàusules terra i així , famílies amb estudis universitaris, eren fins i tot afectades i n'havien patit les conseqüències.

 

Va recordar que tot va començar quan un jutge del mercantil, de Barcelona, va denunciar aquesta clàusula abusiva pel desnonament d'un ciutadà marroquí.  I com després des del tribunal europeu diverses sentències indicaven al govern espanyol que la banca espanyola no podia seguir  amb aquesta manera de procedir.

Ferran Puchades va assenyalar que la Generalitat ha preparat un servei jurídic gratuït per tal d'ajudar a les famílies en la revisió d'aquesta clàusula, la clàusula terra, en cas de tenir-la-hi. D'aquesta justícia gratuïta se'n podran beneficiar les famílies amb un sou reduït i que no poden privadament fer una reclamació.


El torn de preguntes obert després de les explicacions va servir perquè el públic assistent  plantejaren preguntes i dubtes particulars sobre les clàusules terra o les preferents. Ací es va parlar de les factures que la banca cobrava pels conceptes d’escriptures, registres i demés en la notaria, així com les assegurances obligades, diners pagats que tot apunta a que una part la banca haurà de tornar també.