L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no els comentaris rebuts si considera que aporten novetats, punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb la noticia oferida. Els articles d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR : 2.038
PÀGINES LLEGIDES EL DARRER MES: 64.557

divendres, 24 de febrer de 2017

Tavernes continua la campanya encetada fa dies contra la processionària


L’Ajuntament de Tavernes continua amb el tractament contra el cuc de la processionària i ja ha actuat en els centres escolars, els jardins públics, el Calvari, tot el mur de defensa i la torre de guaita, principalment on s’ha dut a terme el tractament.

La Regidoria d’Obres Públiques de l’Ajuntament ha desenvolupat al llarg del mes una campanya de tractament contra el cuc de la processionària que afecta els pins del municipi i ha estat la brigada municipal ha retirat les bosses de processionària i l’empresa que té contractada l’Ajuntament qui ha realitzat la fumigació.

La regidora d’Obres Públiques, Llum Sansaloni, ja havia confirmat en el passat plenari que l’Ajuntament havia inspeccionat totes les zones on es notava major incidència, tasca feta pel tècnic municipal acompanyat pel tècnic de la Conselleria. L’Ajuntament li ha demanat que eleve un informe de la situació a la Conselleria de Medi Ambient per si en un futur fóra necessari prendre algun altre tipus de mesura.

Una vegada finalitzat el tractament contra el cuc, l’Ajuntament farà un seguiment per evitar rebrots.
Eruga


La processionària

La processionària del pi ('Thaumetopoea pityocampa') s'identifica per la presència de les típiques bosses de pèls blancs a les branques dels pins  i per les processons d'erugues que causen molestos efectes urticants si les toquem. Cal saber que són les erugues d'una papallona.

Les papallones naixen a l'estiu i posteriorment les femelles posen ous a les agulles dels pins. Al cap d'un mes naixen les erugues que s'alimenten d'aquestes agulles. Quan arriba el fred, les erugues formen les bosses  dins de les quals passen l'hivern a resguard de les baixes temperatures. Al final de l'hivern baixen dels arbres i formen les processons amb l'objectiu de buscar un lloc adequat per enterrar-se i formar el capoll, on fan la crisalidació, i donen lloc a noves papallones.

Papallona
 La falta de fred d'enguany  és un fet que ha afavorit l'expansió de la processionària, també afavorida que  la tardor no va ser freda i les erugues van tindre menys mortalitat. El fred pot arribar a matar les erugues però si ja han fet les bosses dins les quals es protegeixen és mes difícil que les baixes temperatures les eliminen i cal procedir amb altres remeis, com els que ha posat en pràctica l'Ajuntament.