L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 11 de febrer del 2017

L'ESTAT DE LA QÜESTIO: Rajoy és gallec, no és valencià: Galícia s’endu 325 milions d'inversions en ferrocarril, València només 14



El Govern d'Espanya de Rajoy va obsequiar als valencians en el passat 2016 amb un gran abandó inversor en el ferrocarril.  Res de nou, és el costum. Renfe i Adif, gestors de les inversions en el ferrocarril, només tenen ulls per la connexió amb Galícia i Extremadura, el camí que porta a la “terra de ningú, la frontera amb Portugal” perquè el govern portugués no vol invertir en l’alta velocitat.

El Corredor Mediterrani és preferencial per a Europa però no ho és per al govern de Rajoy, que inverteix en les connexions internacionals del port de Barcelona, però les de València, les pagarà el nostre port en la seua major part.

Si parlem de zones d'inversió l'abandó a la nostra terra és més que evident.  La inversió a Galícia és de 325 milions; l’Alta Velocitat d'Extremadura de 88,6 milions; la connexió basc-cantàbrica de 39; la inversió a Andalusia de 16, Madrid de 17. A l'àrea mediterrània, Catalunya s’emporta 94 milions i  València 14 milions.  

Un fet més que evident: la política ferroviària del govern de Rajoy no té com a prioritat el Corredor Mediterrani, i menys el tram pel País Valencià. Una altra evidència: hi ha cinc nuclis d'inversió a Espanya: Galícia, Extremadura, País Basc, el gran Madrid i la gran Barcelona i dos corredors: el de Castella i Lleó cap al nord i Galicia, i la unió d’Antequera (Andalusia) amb Madrid. Per al govern de Rajoy ni el Mediterrani ni el País Valencià no existeix.

Si unim en el mapa Saragossa, Granada, Almeria i Tarragona formem un territori de 10 milions d'habitants i d'escassa inversió pública ferroviària. Eixe territori mediterrani és 10 vegades la població d'Extremadura, 5 la del País Basc i Cantàbria junts, més de 2  vegades la de Galícia i les seues connexions, supera la població concentrada a Madrid i la població total d'Andalusia. Però no rep inversions: demostració que tots els espanyoles no són iguals.

No busqueu raons econòmiques ni demogràfiques, Rajoy no té cap justificació per al buit inversor al País Valencià. Som els més perjudicats per demografia, per producció i per  exportació. A Espanya s'inverteix més que res en la connexió a Galícia. Rajoy és gallec, no ho oblidem. Ací som valencians, contents, feliços i pagats amb ofrenar glòries a Espanya. 

Mentrestant, el PP no recolza la demanda de les Corts Valencianes d'exigir inversions a la nostra terra  i la seua presidenta, la Sra. Bonig, perd el temps en inventar-se un nou idioma valencià mentre tanca els ulls, i damunt es posa la bena, per a no reivindicar res quan es parla d’inversions. Així ens  va els valencians amb el govern de Madrid.

Les opinions expressades són les de l'equip de La Cotorra. No representen ni són les de cap formació política, entitat o associació.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Neceasitem un partit fort solament valencià i que solament mire pels interessos dels valencians, sense haver de donar explicacions a Génova, Ferraz o qualsevols altra sede de Madrid. Un partit amb 9 escons o més al congrés de diputats que "obligue" al govern de torn a escoltar les demandes dels valencians i que el govern no tinga cap altra opció que escoltar-les si vol aprovar lleis. La "democràcia" que tenim plantejada a España funciona així i si no tens un mínim d'escons no existeixes perquè els 13 escons que va donar la Comunitat Valenciana al govern actual de Rajoy en forma de vots per al PP, i uns quants mésnal PSOE, no valen per a res perquè estan plegats a la voluntat del líder... Rajoy, gallec amb residència a Madrid.

Anònim ha dit...

com sempre el PP burlanse del poble en mentires per a conseguir vots.