L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dissabte, 4 de març del 2017

La Falla la Dula celebra avui l'edició més completa dels ‘Autos a la babalà”.




 
La Falla la Dula celebra avui dissabte, 4 de març, la ja tradicional jornada dels “Autos a la babalà” pels carrers de la ciutat vallera amb moltes novetats respecte a anys anteriors.


Enguany és  la sisena edició d'aquest esdeveniment i la comissió fallera ha volgut ampliar l'oferta d'activitats durant tot el dia per a grans i xicotets, fallers o no fallers. Les principals novetats seran la carrera de “Autos a la babalà infantil”  i el concurs de ‘fideuà’, en una agradable jornada amenitzada per una xaranga i amb el colofó final de la baixada dels “Autos a la babalà”  i el concert del grup “Lavadora Blues” en la vesprada-nit del dissabte.



Però no seran les úniques activitats. La Falla la Dula ha organitzat un dia especial amb una programació molt completa:


- 10:00 h. Esmorzar.

- 10:45 h. Concurs de truc.

- 11:00 h. Exposició cotxes infantils.

- 12:00 h. Carrera “Autos a la babalà infantil”.

- 13:00 h. Exposició cotxes i xaranga.

- 13:30 h. Festa Sant Fermín duler.

- 14:00 h. Concurs de fideuà.

- 16:30 h. Castells inflables.


- 18:00 h. Carrera “Autos a la babalà”. 

- 20:00 h. “Lavadora blues” en concert. 

 

L'esdeveniment compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Tavernes, Protecció Civil, la Creu Roja i una infinitat de patrocinadors que han recolzat una vegada més aquest esdeveniment.

Tot està preparat per a viure avui una jornada maratoniana d'espectacle i diversió en un ambient festiu pels carrers de Tavernes. Tots estan convidats. Segur que no us defrauda.

Remés per la falla. Fotos de Ke Foto de l'edició de l'any passat.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

La Dula no remet nota amb autos a la babalà sino 'autos locos'. Publiqueu el que vos dona la gana i poseu 'Remes per la Falla'?

La Cotorra de la Vall ha dit...

En nom de la Falla la Dula una persona de dins, molt de dins de la falla, ens va remetre una nota EN PERFECTE CASTELLÀ, el cartell i unes fotos de l'acte de l'any passat. No és la primera vegada, ni la segon ni la tercera... que ho fa en aquests darrers anys. I li ho agraïm.

Nosaltres que som un mitjà en valencià i tot ho fem en valencià, simplement ens hem limitat a traduir la nota. I damunt ho hem fet debades. No li anàvem a rebotar la nota a la persona que va tindre el detall d'enviar-nos-la, segur que pensant en el benefici per a la falla, i dir-li que no li l'acceptem per estar en castellà, que la volem en valencià.

Per altra banda, l'expressió castellana "a lo loco " té l'equivalència en valencià de: A tall de boig/ A la boja/ A la folla/ A la babalà/ De bòlit.

Hem triat "A la babalà" per ser la més coneguda i per ser la que hem usat sempre que hem informat de l'acte, que ha estat moltes vegades i en anys passats. Si vosté no coneix la traducció o equivalència en valencià de "a lo loco" no és problema nostre. Busque al diccionari.


I no hem publicat el que ens dóna la gana, sinó el que ens van enviar. Reproduïm la nota textual que ens van enviar EN PERFECTE CASTELLÀ per la seua tranquil·litat pot comprovar que hem respectat el text, això si traduït i ben traduït.

La Falla la Dula de Tavernes prepara la edición más completa de los ‘Autos Locos’
La Falla la Dula de Tavernes de la Valldigna celebrará el próximo sábado 4 de marzo la ya tradicional jornada de ‘Autos Locos’ por las calles de la ciudad vallera con muchas novedades respecto a años anteriores.
En la que será la 6ª edición de este acontecimiento, la comisión fallera ha querido ampliar la oferta de actividades durante todo el día para grandes y pequeños, falleros o no falleros. Las principales novedades en esta ocasión serán la carrera de ‘Autos Locos infantil’ y el concurso de ‘fideuà’, en una agradable jornada amenizada por una xaranga y con el colofón final de la bajada de los ‘Autos Locos’ y el concierto del grupo “Lavadora Blues” en la tarde-noche del sábado. Pero no serán las únicas actividades, ya que la Falla la Dula ha organizado un día especial con una programación muy completa:
- 10:00 h. Almuerzo.
- 10:45 h. Concurso de ‘truc’.
- 11:00 h. Exposición coches infantiles.
- 12:00 h. Carrera ‘Autos locos infantil’.
- 13:00 h. Exposición coches y ‘xaranga’.
- 13:30 h. Fiesta San Fermín duler.
- 14:00 h. Concurso de ‘fideuà’.
- 16:30 h. Castillos hinchables.
- 18:00 h. Carrera ‘Autos locos’.
- 20:00 h. “Lavadora blues” en concierto.

Las inscripciones para la bajada de los ‘Autos locos’ siguen abiertas y se podrán hacer llamando al teléfono 629906718 o a través de las redes sociales de la Falla la Dula. El evento cuenta con la colaboración del Ayuntamiento de Tavernes, Protección Civil, la Cruz Roja y un sinfín de patrocinadores que han apoyado una vez más este acontecimiento.

Todo está preparado para vivir una jornada maratoniana de espectáculo y diversión en un ambiente festivo por las calles de Tavernes, y todos estáis invitados. Seguro que no defrauda.