L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 1 de febrer del 2017

El govern de Rajoy es burla de la Valldigna i de Xeraco

Passeig Colom octubre 2007

Una poalada d’aigua ben freda és el que van rebre ahir els alcaldes de la Valldigna i de Xeraco en la reunió que van mantindré amb la directora general de l’aigual del govern de Rajoy, Liana Ardiles, i la presidenta de la Confederació del Xúquer, Maria Angeles Ureña.

Els alcaldes de Tavernes, Jordi Joan, de Benifairó, Josep Antoni Alberola, de Simat, Víctor Mansanet i de Xeraco, Francesc Serralta, van poder escoltar que el projecte de millora i canalització del Riu Vaca no és prioritari per al Ministeri d’Agricultura i Medi Ambient.

Madrid queda molt lluny, València tampoc no és Galícia y Tavernes i la Valldigna ¿això que és? I per tant el govern de Rajoy no li interessa ni li preocupa els problemes de les inundacions del casc urbà de Tavernes per fortes avingudes, o que el riu Vaca ompliga d’aigua camps de taronges i faça malbé les collites i afecte negativament l’economia dels agricultors. 
Camps inundats en el Tancat
El govern del PP de Madrid ho va deixar ben clar ahir als alcaldes: el projecte del riu Vaca és un cadàver enterrat i ben enterrat, per molt que fora una obra prioritària i urgent en el Pla Hidrològic Nacional, però ara amb Rajoy en el govern ja no ho és i per tant no el contemplen.

I perquè els alcaldes quedaren contents els van fer una promesa - ¿algú se la creu? - que es revisarà tot el projecte - vaja, com partir des de zero- i després ja es vora si entra o no a formar part del pla d’inversions hidrogràfiques de l’Estat, segons quina siga la prioritat. Una manera diplomàtica i discreta de dir als alcaldes que res de res, que s’obliden, així ho entenem nosaltres. 

Aula del CEIP Alfàndec octubre 2007
Per tant, lectors i lectores de Tavernes, si no hi ha projecte del Vaca no hi ha circumval·lació tal com estava pensada, no hi ha canvis en el Pla General que permeten escometre els polígons Pla II i del Cambro, no hi ha legalització immediata del Vergeret, no hi ha solució als problemes dels camins com el Tancat i la Sequia la Bova. Això sï: continuarem amb l’ai al cor quan creix el Vaca i tots desitjant que no desborde per Tavernes i que no faça mal a les collites.

I així continuarem llegint manifestacions interessades i cíniques en defensa del govern del PP de Rajoy, dient que ha de ser Tavernes, encara que sense correspondre-li, qui pague les reparacions dels camins Tancats i Séquia la Bova. S'ha dit mil vegades: Si els camins estan fets malbé és per la desídia i la falta de manteniment que ha tingut el caixer del Vaca i això era responsabilitat de la Confederació del Xúquer, depenent del govern de Rajoy.

El Vergeret octubre 2007
I podríem preguntar-nos: ¿perquè no és prioritària l’obra per al govern de Rajoy? Potser siga perquè, igual que en el tren Gandia-Dénia-Alacant tot ho deixen en mans de la rendibilitat econòmica, del cost-benefici, i no es preocupen ni els interessa els resultats socials i els efectes que puguen haver sobre les persones, com apunta l’alcalde de Xeraco, Francesc Serralta, en el diari Levante-EMV d’avui.

En resum, confiem en la sort i que imatges com les que il·lustren la notícia no les tornem a vore, encara que tot apunta a què, amb el canvi climàtic, el perill de períodes de pluges i temporals com els passats cada dia seran més freqüents.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Per què el PP de Tavernes no intercedeix davant el govern central, ja que van estar comprovant amb gent de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, l'estat dels camins i del riu?

Anònim ha dit...

Ja sabem que el president Rajoy s'encomana a la pluja per a moltes situacions. Així, si plou abaixa la factura de la llum. Per tant, ací o ens toca factura de la llum alta perquè no hi ha pluja o zona catastròfica perquè plou... Trieu... Que la dansa de la pluja de Rajoy ens arregla la temporada...

Veïna ha dit...

Vergonya cavallers, vergonya! De això segur que la representant del PP no fa nota de prensa per a que el seu amic li la publique en LP. I és com diguem per ací: Quan el mal vé d'Almansa.... Però més vergonya és que els representants valencians del partit que governa a Madrid acoten el cap per a seguir eixint en la foto i no defensen els veïns que els han votat i que al cap i a la fí pateixen les conseqüències.

Anònim ha dit...

Ja, ja, ja, ja quin xiste mes bo del anònim primer