L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 17 de febrer del 2017

Davant la manipulació, informació. Xifres i més xifres contra la manipulació


 
Compromís no ha pujat l’IBI un 24%. Això és completament fals. Compromís ha passat de cobrar per IBI 5’8 milions en el 2011 a  6’5 milions en el 2016. Increment: 11%.

Eixa xifra contrasta i prou amb l'IBI que cobrava el PP quan governava. Ells van fer en el 2006 una revisió cadastral molt forta i dura per als veïns. Van passar de cobrar 3’2 milions el 2006, any de la revisió, a cobrar 5’8 milions en el 2011. Increment: 81%. 



¿Si Compromís va baixar els valors cadastrals, perquè puja l'IBI eixe 11%? 

Fàcil de respondre: El govern de Jordi Joan va aconseguir baixar el 20% el valor cadastrals a partir del 2014, però l’IBI va pujar abans, els anys 2012 i 2013 perquè eixos dos anys es va pagar l’IBI segons les pujades aprovades pel PP en la revisió cadastral del 2006.

Eixa brutal revisió aprovada pel PP es va aplicar per llei fins l’any 2013. Si  eixe any el govern de Compromís no haguera aconseguir paralitzar les pujades d’Ibi amb la reducció del valor cadastral l’IBI hauria anant pujant més el 2014, 2015 i 2016. 



 Nosaltres donem xifres i fem les comparatives com pertoca 

Nosaltres donem les xifres, del 2003 fins el 2016. I són oficials. Repetim: són xifres oficials d’Intervenció i Tresoreria fetes públiques per Compromís en les reunions amb els veïns, com la del pròxim dijous, però sobre tot en els plenaris, a l’hora d’aprovar els pressupostos i es llig l’informe oficial de l’Alcaldia sobre l’economia i el resultat econòmic de l’Ajuntament, avalat per la Intervenció. I això s’envia al Ministeri d’Hisenda.

Oferim xifres i fem comparatives. Són gràfiques que qualsevol veí/veïna amb un coneixement de matemàtiques a nivell d’ESO, comprén. Intentem aclarir i informar i no enganyar. Donem xifres perquè feu càlcul de percentatges, de tots els anys anteriors perquè ho comproveu.



Cal també recordar una altra cosa: Des del 2014 fins ara els valors cadastrals de Tavernes han baixat sobre el 28% i això implica pagar menys impostos en la declaració d’Hisenda de tots els anys pels habitatges, pagar menys en les compres i vendes d’immobles, pagar menys en les declaracions de Patrimoni.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Com sempre el PP diguen mentires i manipulan avore a qui prenen el pel, es que tenen que dir algo per que no es diga res de les corrupcions que estan hasta el coll.

Anonimo ha dit...

Deurieu posar ho al facebook per que la gent contraste en el que s'ha publicat.

Anonimo ha dit...

Deurieu posar ho al facebook per que la gent contraste en el que s'ha publicat.