L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 2 de febrer del 2017

Costes regenerarà la duna de la Goleta però la canalització del Vaca no és prioritària per al govern de Rajoy

Davant del Ministeri de Medi Ambient.
L’alcalde de Tavernes, Jordi Joan, i el regidor d’Urbanisme, Josep Llàcer, acompanyats de l'arquitecte municipal Juan Tormo van viatjar ahir a Madrid per mantenir sengles reunions amb responsables ministerials on s'abordaren problemes de Tavernes. El resultat ja l'hem comentat en un article nostre anterior: una poalada d'aigua ben gelada per damunt.

Segons la nota de premsa de l'Ajuntament, la primera reunió va ser amb la Directora General de Sostenibilitat de la Costa, Raquel Orts, per reivindicar la regeneració de la platja de la Goleta i on només es va arribar al Compromís de regenerar les dunes i continuar reposant arena.

Una actuació més definitiva com seria construir espigons o altres mesures que puguen evitar la desaparició de l'arena ni es contempla. Hi ha una falta total de sensibilitat per part del govern de Rajoy malgrat les destrosses dels darrers temporals a la costa valenciana. L'alcalde Jordi Joan ha lamentat la posició de Costes de nomes reposar arena i ha manifestat que “estarem vigilant que es regenere la duna de la platja de la Goleta i que no es quede només en paraules”.

La nota de premsa explica que l'altra reunió va servir per reclamar el projecte de laminació i canalització del riu Vaca al seu pas per Tavernes, projecte necessari i urgent perquè afecta el desenvolupament dels polígons industrials del Pla II, els nous sectors de Marjaletes-Fontetes i Lepant-Riu, i la legalització del Vergeret.

Però la Directora General de l'Aigua, Liana Sandra Ardiles, va informar que l'actuació no és prioritària per al Ministeri i només es va comprometre a revisar el projecte.

L'alcalde Jordi Joan, lamenta molt profundament que la canalització del riu no estiga en els plans del Ministeri quan és una infraestructura bàsica per al desenvolupament del municipi. "Seguirem reivindicant l’obra i, tal com vam acordar, treballarem en la Confederació per millorar el projecte”
Afecta als Camins Tancat i Séquia la Bova

La paralització del projecte del Vaca, com ha recordat l'alcalde, posa través també a la reparació dels greus problemes dels camins del Tancat i la Séquia la Bova. 

Hi ha qui vol que l'Ajuntament els repare, que carregue amb la despesa de 6 milions que costa la reparació segons els tècnics. I l'Ajuntament no té cap culpa ni responsabilitat en els danys produïts per la falta de manteniment de Confederació en el mur i caixer del riu.

Els murs del riu no tenen manteniment i cauen i els camins es clavillen per falta de suport
Així i tot, pensem nosaltres, si és convenient reparar sense solucionar primer els problemes del riu perquè... ¿repararem uns camins que tornaran al mateix estat en poc temps donat que no tenen cap fixació i subjecció pel costat que dóna al riu Vaca?  

Tothom sap que els clavills es formen perquè els camins no tenen suport ni un bon mur en la part que dona al riu Vaca que les aguante. I això és responsabilitat de la Confederació, com també de reparar els danys dels camins, provocats per la falta de manteniment. 

Però Confederació ja ho ha dit: no tenen diners. I ni arreglen els murs, ni mantenen els rius, ni netegen de canyes....

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Qui és el senyor de la boina?

Anònim ha dit...

L'alcalde de Simat.

Anònim ha dit...

Per solucionar el problema sols falta que isca algú d'algun partit polític de l'oposició dient "Farem un mur entre Tavernes i Cullera i el pagarà Cullera". Al temps. Ja s'acostaran les eleccions.