L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimarts, 21 de febrer del 2017

ASSEMBLEA CIUTADANA III: Pla d'Inversions per barri en la via pública



L’alcalde Jordi Joan va explicar en l'assemblea ciutadana les conclusions de les reunions de barri celebrades els mesos d’abril i maig del 2016 per tal que els veïns expressaren les seues opinions i proposaren les actuacions prioritàries a fer en la via pública en cadascuna de les zones en que es va dividir la ciutat i la platja.

L’alcalde va explicar el procediment seguit: una primera reunió en forma de pluja d’idees per proposar inversions, que després els tècnics van triar seguint el criteri de les que foren inversions i viables, per acabar en una segona reunió on es van votar i prioritzar les obres.

Jordi Joan va valorar positivament la participació ciutadana i va indicar que el govern municipal havia sigut escrupolós en acceptar la decisió presa pels veïns quan a les obres i manifestava que el govern municipal de Compromís estava satisfet de no haver fet d’aquest tema una decisió unilateral, sinó haver donat veu als veïns perquè participaren en aquesta presa de decisions, cosa que fins ara mai havia fet cap govern municipal.

L’alcalde va recordar que aquestes obres no són per a fer totes de colp, sinó que s’aniran executant al llarg de la legislatura segons la disposició econòmica o els programes d’inversions subvencionats que li arriben a l’Ajuntament.



La priorització de les obres l'ha feta els veïns 

Sobre la problemàtica sorgida en l’apartat de preguntes de si la primera obra executada, la del carrer la Barca era o no prioritària, l’alcalde va indicar que, cadascú dels 18.000 habitants de Tavernes, a nivell personal, podria estar d’acord o no amb les prioritats escollides pels veïns. De fet, va reconèixer que s'hauria pogut marcat una altra prioritat, però va deixar ben clar que ”el que no farem mai és donar participació als veïns perquè trien, i una vegada hagen decidit, que no respectem i acceptem la seua decisió i executem una altra obra diferent”. L’alcalde va remarcar que s’està fent i es farà allò que el veïnat va prioritzar en les reunions de  barri

L’alcalde, Jordi Joan, ha valorat molt positivament la participació de la gent de Tavernes i ha manifestat que el govern municipal continuarà amb iniciatives per a conèixer de primera mà les necessitats de cada barri a través de les persones que hi viuen. “A partir d’ara, la prioritat d’inversió en la via pública, quan arriben subvencions o es dispose de partides en el pressupost, vindrà donada per este pla que s’ha fet entre tots, i no serà una decisió unilateral del govern”. 

També va indicar que en conjunt les obres del Pla d’Inversions impliquen 13 projectes diferents, que encara no s’havia acabat d’executar el primer i demanava un poc d’empatia amb el govern municipal en l’execució i dur a cap el projecte. Un altra cosa que va remarcar i destacar és que tots els projectes compten amb els preceptius informes dels tècnics municipals i s’executen d’acord amb la normativa vigent. 
 
S'asfaltarà el carrer Cantolat dins del Pla d'Inversions


Obres del Pla d'Inversió per barri segon van escollir els veïns. 

Aquestes són les actuacions prioritzades pels veïns en cada barri que va indicar l’alcalde. Encara que hem respectat l’ordre d’inici per la zona Magraner/Sequers,  el llistat no guarda cap relació en un futur ordre d’execució de les obres. 

Magraner/Sequers: 

- Repavimentar les voreres del carrer la Barca i la plaça Rei Joan Carles i adequar l’accessibilitat amb valor de 180.000 euros.

- Repavimentar voreres dels carrers per a vianants i la part alta de la zona dels Sequers, alhora que s’adequa l’accessibilitat: 200.000 euros. 

Lepant/Riu: 

Asfaltage, reposició de voreres i guals accessibles en els carrers de Joan d’Àustria i Escorxador.  Incrementar el nombre d’itineraris accessibles a la Casa de la Cultura, reparar les voreres del barri i del voltant de la zona de jocs del passeig Lepant, així com adequar la zona d’engronsadores. Les voreres del carrer Molí i de Correus, així com el manteniment i la reparació general de rajols del barri també hi està inclosa. En total serà una inversió de 200.000 euros. 

Passeig Colon:

- Un paquet amb inversió de 200.000 euros per realitzar i adequar itineraris accessibles al Prado Comarcal, així com arreglar les voreres de la connexió passeig Colon-Prado-Mestre Sansaloni. Fer més embornals com a solució a les acumulacions d’aigua de pluja en els passos de vianants dels carrers Reis Catòlics i el Vergeret, a més de repavimentar la vorera del carrer Paco Valiente

- Un altre paquet de 185.000 euros per a obres de  millora del paviment interior del passeig Colon i arreglar voreres de la zona de l’ombra, arreglar la rotonda final del passeig, reparar els escocells vora la font, instal·lar bancs en la rotonda del final del passeig i col·locar engronsadores de seguretat per a xiquets de 0 a 3 anys.
 
El passeig Colom gaudirà d'obres dins del Pla d'Inversions

Platja de Tavernes: 

400.000 euros per a reurbanitzar l’àrea del carrer Blasco Ibáñez i Joanot Martorell des de l’avinguda de la Marina al carrer Canal: ampliació de zones per a vianants, accessibilitat, reordenació d’aparcaments, repavimentació i nova senyalització.

Aquesta obra l’alcalde va indicar que es contemplaria dins del projecte del col·lector i el seu cost se sumarà a la inversió. 

Cantalot: 

Destinar 33.000 euros a asfaltar el carrer Cantalot i al voltant de 93.000 euros a asfaltar i fer accessibles els encreuaments del carrer Sant Pere. A més, s’hi instal·larà mobiliari urbà, com bancs per a seure, al carrer Sant Josep. 

Braç Treballador:

 Al voltant de 200.000 euros es gastaran per a reparar les voreres del carrer Calvari, les travesseres de Sant Benet i Corralot, a més de les voreres del carrer Sant Jaume, Sant Roc i carrer Dolors. 

Centre: 

Es destinen 38.000 euros per a mobiliari urbà en el passeig del País Valencià (bancs, pèrgoles) i per a la sincronització dels semàfors de la carretera.

A més, es preveu un projecte que es faria en col·laboració amb Carreteres per a pacificar el trànsit i reduir el soroll i la contaminació.


2 comentaris:

Anònim ha dit...

Poca gent a la reunió, veritat? Molts seints buits. En la fotografia no s'aprecia, clar. Una pena.

Anònim ha dit...

No van fer picaeta.