L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 21 de febrer del 2017

ASSEMBLEA CIUTADANA I: La piscina coberta




El govern de Compromís va celebrar anit l’anunciada Assemblea Ciutadana Informativa per informar  a la ciutadania diversos temes municipals. Al llarg d’alguns dies anirem explicant detalladament tots els punts desenvolupats per l'alcalde Jordi Joan en vora hora i mitja d'explicacions, i  intentarem fer-ho detalladament i amb la major amplitud possible.

Disculpes de bestreta si resulta llarg, però són temes que s'ho mereixen. Avui les iniciem amb la situació de la piscina coberta.


Metroval Acqua SL apel·la al contenciós per no rescindir el contracte 

Una de les novetats sobre la situació actual és que l’empresa concessionària de la piscina ha recorregut al Tribunal Contenciós la decisió del govern municipal de Compromís de rescatar la concessió, tràmit que va estar aprovat per unanimitat en el plenari municipal.

La insòlita decisió de l’empresa concessionària arriba mesos després de que l’Ajuntament prenguera la decisió del rescat. I hem dit insòlita perquè la concessionària no valora per a res el dictamen del Consell Jurídic de la Generalitat que avala com a correcte el procediment seguit per l’Ajuntament. I tampoc reconeix que l’Ajuntament està carregat de raó després dels constants incompliment que ha fet durant anys de les obligacions contractuals. Eixos fets no els té en compte a l’hora de presentar  el recurs, com tampoc que l'administrador concursal ha sol·licitat la liquidació pels constants incompliments.

L’alcalde Jordi Joan qualificava la decisió de la concessionària Metroval Aqua SL com a sorprenent, i recordava els termes en que s’ha expressat el Consell Jurídic de la Generalitat que avala les actuacions de l’Ajuntament. L'alcalde arribava a dir que només veia ganes d’entorpir i posar través al rescat per l'Ajuntament.


També va recordar que durant anys, en concret després de les eleccions del 2011, quan va entrar en concurs de creditors, la concessionària no havia complit cap dels compromisos adquirits amb els creditors, entre els quals es troba el mateix Ajuntament.

Jordi Joan informava que l’administrador concursal, o siga la persona experta nomenada pel jutge per gestionar el concurs de creditors, ja havia demanat al jutge la liquidació de l’empresa concessionària, basant-se precisament en els constants incompliments.

L’alcalde reconeixia que, davant totes aquestes circumstàncies judicials, “ens trobem amb bastant seguretat amb un procediment llarg, fins que la rescissió del contracte siga definitiva” i per tant no podia donar un termini d'obertura.

Perquè damunt no només serà recuperar la propietat per al poble, sinó després fer un projecte per acabar les obres, aprovar-lo i adjudicar-lo per executar les obres d’acabament i després iniciar un procediment d’adjudicació de la gestió a una altra empresa. Com es veu, i així ho deia “un llarg procediment”.

Una adjudicació sense fer cas dels informes de la Intervenció Municipal

Les explicacions de l'alcalde servien també per recordar de passada la història de la piscina coberta i de com es feren les coses des del primer moment, quan l'abril del 2008 el PP adjudicava l’obra a la UTE Metroval Acqua SL, sense experiència en el sector i sense tindre en compte els informes d'Intervenció que va qualificar amb un zero (0) l'estudi económico-financer de l'empresa, que tampoc havia fet cap estudi de viabilitat.


El PP no va fer cas del zero de valoració econòmica, però la realitat plasmat en l'Informe d'Intervenció va anar fent-se patent tal com passava el temps i l’empresa no era capaç de complir els terminis marcats d'acabament. 

Les obres havien d'acabar en novembre del 2009, però en arribar la data es van anar anunciant endarreriments en els terminis, i tal com passava el temps un endarreriment se sumava al següent, però a pesar d'això fins i tot el PP va intentar "inaugurar" la piscina en campanya electoral, sense estar acabada. 

L'agost del 2011, després d'eleccions, el nou alcalde Jordi Joan va informar a la ciutadania que l'empresa no tenia liquidat per acabar la piscina, i el novembre d'eixe any l'empresa va presentar el concurs de creditors, que encara esta vigent i en mans del jutge actualment. L’Ajuntament ja havia aportat la totalitat dels 1.184.662,64 euros que li corresponien per conveni a més d'haver procedit a la cessió gratuïta dels terrenys.

El PP, que adjudicava l'obra, mai no ha donat cap explicació del perquè de l'adjudicació ni ha assumit cap responsabilitat.

Despreocupació de l’empresa i mal manteniment i conservació de la piscina 

L'alcalde va projectar imatges de la situació actual tant de la piscina com de les instal·lacions complementaries. Les fotografies deixaven ben palés l’estat total d’abandó  i la falta de conservació i manteniment de l'empresa. Vestidors plens de pintades, parquets solts i fora del lloc, les piscines abandonades plenes d'objectes, fins i tot un carro de Mercadona dins, parets de cristall trencats, armaris de vestidors per terra, instal·lació elèctrica arrancada, etc. Entre altres, eren les imatges que colpien la vista, demostratives de l’estat d’abandó en que l'empresa té la instal·lació i de la falta de vigilància.

Cal saber i tindre ben en compte que, fins que no s'acabe el procés i  hi haja la rescissió de la concessió, Metroval Acqua SL és la propietària legal, l'única responsable de la instal·lació mentre estiga vigent la concessió, i per tant és qui tenia i encara té l'obligació de vigilància i conservació. 


Dues de les imatges projectades de l'estat de la piscina

Les imatges confirmaven el que l'alcalde havia dit: posar-la en funcionament després de la rescissió del contracte costarà bastants diners, més dels que s’havia pensat. 

L'alcalde informava que una empresa d’enginyeria especialista contractada per l'Ajuntament treballa en la redacció d’un informe detallat  de la valoració de l’obra executada i dels equips que hi ha instal·lats, així com del seu estat i funcionament, però afirmava “no podem saber a hores d’ara quin és el valor de la instal·lació, ni tampoc quant haurem d'indemnitzar, ni que costarà posar-la en funcionament”.

Jordi Joan si que deixava clar que no s'anava a repetir el cas de l'aparcament municipal, que l'empresa va renunciar i el PP va aprovar 2'4 milions d'euros d'indemnització, totalment exagerada. La indemnització la va pagar el govern de Compromís, encara que aconseguia reduir-la a 1'8 milions després de moltes gestions amb el SAREB que era el beneficiari de la hipoteca.
 
 
“Ens comprometen a treballar durament per obrir la piscina” 

Era la frase amb la qual l’alcalde deixava ben clara una cosa:  la voluntat pròpia i del govern de Compromís de treballar durament per fer possible que la piscina coberta passe a mans del poble, quan més prompte millor, i posar-la en funcionament. “Som conscients que valdrà diners, però Tavernes pot accedir a un préstec després dels sacrificis i esforços fets en cinc anys, en els quals hem sanejat l’Ajuntament i hem pogut abandonar el Pla d’Ajust, cosa que ens permet demanar préstecs”.


L'empresa no ha complit cap compromís adquirit en el concurs de creditors

Al llarg de l’explicació Jordi Joan també va fer referència a la falta total de compliment dels compromisos adquirits per part de l’empresa a pesar que l’Ajuntament de Tavernes, des del primer dia, va donar tot tipus de facilitats perquè es poguera reflotar.

Així l’alcalde explicava que li van aprovar una quita per fer-li més fàcils les coses, que van aprovar per tal de legalitzar els modificats d’obres, que li havien autoritzat que hipotecarà la concessió per recapitalitzar-se, i com l’empresa no havia complit res, ni cap dels terminis que tenia per reconduir la situació.

Tota eixa situació, com va informar l'alcalde, ha dut a que l'administrador concursal haja demanat al jutge la liquidació de l'empresa.

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Llarg però ho has explicat molt bé. Estes coses necessiten que estiguen ben explicades per que després sents cada barbaritat que dona por. I la gent parla i parla sense saber res ni preocupar-se de saber. Per a mi, una explicació que estic segura no llegiré en ningun altre lloc.

Anònim ha dit...

Eixe és el problema, la gent parla molt sense saber però quan se li crida per a donar explicacions, cosa que no pasava abans, pocs son els que es molesten en anar a escoltar-les.

Veïna ha dit...

El govern municipal té més paciència que un sant amb cert personatge bròfec i poca-solta, del que no fa falta anomenar el nom perquè és de tots conegut, que es dedica a interrompre e insultar en tots els actes públics en que el govern municipal es dirigeix als veïns.

Anònim ha dit...

I ni ha que gasta la seua ignorancia i mala bava contra el govern fent comentaris en facebook que son totalment mentires, com eixe d'un conegut pepero que va diguent que Jordi Juan va permitir que es doblará la linia de alta tensió, quan el projecte va ser aprovat i autoritzat per la Generalitat del PP i era alcalde Manolo Vidal, que no va posar ningun problema ni va fer alegacions.

Anònim ha dit...

Poca gent. Estaran disgustats els de l'ajuntament. Amb tanta gent que asistia fà 4 anys.

La Cotorra de la Vall ha dit...

No pensem es disgusten per organitzar un acte de transparència i informació ciutadana.

En pla irònic: De totes maneres hem de considerar que havia molta més gent, molta més que en les assemblees informatives que feien altres partits quan eren govern. ¿Què, que en 16 anys no en feren cap? Ui, ja ho havíem oblidat

Ara en pla seriós: quan més informació dóna el govern mitjançant el web de noticies municipal, les notes de premsa i la retransmissió dels plenaris, és normal que abaixe la presència de veïns, perquè molts ja tenien la informació publicada o dita en altres mitjans.

Anònim ha dit...

Així és. Este govern dona molta informació i si és Jordi sempre informa i aclarix les coses en el seu facebook.

Anònim ha dit...

I els que no tenen Facebook que?

Anònim ha dit...

No es de este mon.