L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no els comentaris rebuts si considera que aporten novetats, punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb la noticia oferida. Els articles d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR : 1,283
PÀGINES LLEGIDES EL DARRER MES: 42.761

diumenge, 22 de gener de 2017

Un gran desastre: La Goleta engolida per la mar la passada nit

 
Tavernes s'ha despertat amb la notícia del gran desastre ocorregut aquesta passada nit a la Goleta. Totes les previsions de que el gran temporal podria arribar durant la passada nit s'ha complert: Una situació d'entrada de vent gelat del nord unit a una gota freda sobre les notes terra, allò que seria el temporal de llevant perfecte. 
 

Totes les informacions indiquen que sobre les 2 de la matinada es van produir moments de gran maror i ones molt altes durant una mitja hora i va ser una successió de 8 /10 ones tan altes com mai s'havien vist,  segons alguns testimonis, les que saltaren el cordó dunar, el feren desaparéixer i entraren dins de la urbanització. I a partir d'ací el desastre: arena, carrers inundats, els camps d'esports inundats i la intrusió d'aigua marina dins del llac, que pot posar en perill i fer malbe tota la inversió feta per l'Ajuntament t els darrers mesos. 


 No solament el cordo dunar de La Goleta sinó el del immediat terme de Cullera, que trencava pel canal de defensa en la part del Brosquil, desfeia la duna i entrava i entrava arena dins del canal, com podeu vore a les fotografies.

Canal de defensa
Mai no havíem vist un temporal d'aquesta magnitud. La força de l'aigua en arrossegar l'arena ha estat tanta que ha deixat al descobert restes del que va ser el Camping La Paz pels anys 70, una bona prova que els metres i metres d'arena que hi havia aleshores entre el camping i la mar, en les últimes dècades ha desaparegut.


 Els danys? Per ara incalculables. A partir d'ara s'espera una tasca dura a l'Ajuntament per tornar-ho tot a la normalitat. I no serà cosa de dies i setmanes sinó de mesos. Confíem i esperem que el govern de l'Estat, vista la situació, ajude al nostre Ajuntament i també pose els mitjans a traves de la Demarcació de Costes per recuperar la platja.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Hi ha que demanar ajuda a totes les Administracions

Veïna ha dit...

Malauradament ens hauren d'anar acostumant a eixos fenòmens meteorògics conseqüencia del calentament glogal. I més ara que Trump ha dit que ell té un cosí que diu que això son xorrades i vol contaminar a la gana. Per altra banda tampoc ens podem fer moltes il.lusions per part de Costes que ja sabem quina és la seua respost: No hi han diners. Jo crec que vaig a ahorrar per a comprar-me una barca.

Anònim ha dit...

A pic i pala havien de reposar l'arena els que varen autoritzar l'edificació damunt del montanyar i sense respectar la reglamentació.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Sense respectar? En què et bases per dir això?
Les lleis del 1970 de Costes i del Sòl no eren les del 2017.
I no defensem res, i no ens sembla bé eixa classe de construcció però ni la mar ha entrat per on hi ha edificacions ni pensem siga la causa. Quan es va aprovar hi havia un arenal immens davant camping que ha desaparegut amb la construcció escullerres a Cullera.

Anònim ha dit...

Tens raó Cotorra em referia a les esculleres. No ho havia puntualitzat. Disculpa.