L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 7 de gener del 2017

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Han perdut una bona ocasió de col·laborar amb les forces de seguretat i informar a la ciutadania de Tavernes



Tots els senyals ho deien ben clar: no aparcar a partir de les 13 hores

No cal que fem massa explicacions: després de l’atemptat de Berlin, tota Espanya es trobava en una situació excepcional d’alerta. Hi havia establides mesures de prevenció en tots els pobles i ciutats, i sobre tot per als actes massius de presència ciutadana, cas per exemple de les cavalcades de Reis.

El Ministeri de l’Interior havia disposat mesures preventives a través de delegacions de governs i forces de seguretat. S’han dit, s’han repetit molt aquests dies en els mitjans de comunicació. A Tavernes hi havia una cavalcada de Reis, molta aglomeració i participació de veïns durant el trajecte,  i la Policia Local i les forces de seguretat tenien l’ordre des de les més altes instancies de vigilar, de previndre qualsevol circumstància de perill.

La situació especial contra el terrorisme que ha viscut Espanya implicava disposar d’efectius suficients per controlar tot el trajecte de la cavalcada. L’ordre era clara: res en el trajecte que implicara un risc, siga un vehicle abandonat o mal aparcat. Ordres des de les més altes instàncies.  I per això calia carrers nets de vehicles, que tot el trajecte es controlés perfectament des de molt abans de l’hora anunciada.

Tavernes va omplir des de dies abans tot el trajecte amb senyals de prohibit aparcar a partir de les 13 hores. Prevenció sobre tot, però la cavalcada recorre el mateix camí de fa anys, i per tant el veïnat sap massa que no es pot aparcar cotxes durant la vesprada del dia 5 de gener.

Tots els senyals ho deien ben clar: no aparcar a partir de les 13 hores

Mesures  preventives front perill d'atemptat

La Policia Local, seguint ordres i per una seguretat completa dels vallers i valleres, va actuar com tenia manat des de les altes instancies: va retirar els cotxes que després de les 13 hores estaven aparcats en el trajecte de la cavalcada. Una actuació correcta, i sempre seguint les ordres dels caps  més superiors dels que hi ha a Tavernes.

Doncs bé, això que hauria de ser motiu de lloança i felicitació a la faena ben feta per la seguretat dels vallers, i més quan els agents de la Policia Local només obeïen les ordres estrictes que venien des dels organismes superiors de l’Estat, ha estat per al diari Las Provincias i el blog afí del PP de Tavernes motiu de critica, i tot seguit han iniciat una campanya de desprestigi i de critica a l’actuació de la Policia Local. Una actuació la de la Polícia Local que, només buscava i treballava, per la seguretat de Tavernes i dels veïns, cosa que sembla a ells no els importa.

Lamentable que tot això de la seguretat per damunt de tot no ho hagen explicat, que hagen tergiversat l’actuació policial beneficiosa per al poble, que no hagen nomenat per a res la situació extraordinària d’alerta per possible atac terrorista que es vivia a Espanya i Tavernes, i lamentable qur només s’hagen centrat en la critica fàcil i sense trellat a la Policia Local perquè va retirar els cotxes que no obeien els senyals i eren un estorb en la seguretat del poble.

Al corresponsal de Las Provincias i al blog del PP de Tavernes, si hem de fer cas del que han publicat, presumptament els importa una  bleda la seguretat dels veïns de Tavernes: només els ha interessat reinterpretar els fets, traure fora del context la situació excepcional del dia 5 de gener i criticar la retirada de vehicles a pesar de que, com tot el món sabia – ells sembla que no- els senyals deixaven ben clar de no aparcar a partir de les 13 hores. I no s'aparcava perquè vivíem en una situació excepcional d’alerta per possible atemptat terrorista i calia tindre ben controlades les vies on s’anava a reunir molta gent, com era el pas de la cavalcada.

Com hem dit,  han perdut una bona oportunitat d’ajudar i col·laborar amb les forces de seguretat per informar a la ciutadania. No els importa la informació als veïns, sinó la critica fàcil, sense trellat. I obliden que en política tot no val.

Tots els senyals ho deien ben clar: no aparcar a partir de les 13 hores

Només hi ha registre oficial a l'Ajuntament

I un altra cosa: Cal que els veïns sàpiguen que Tavernes només té un registre oficial municipal i està ubicat a l’Ajuntament  i obert en hores d’oficina municipal. No hi ha cap registre en les dependències municipals de la Policia Local i per tant, qualsevol al·legació o el recórrer la retirada del vehicle, es pot presentar si no anem errat dins del termini de 20 dies en el registre oficial de la Plaça Major.

D’aquesta circumstància tampoc informen. Es limiten a dir, en pla de crítica destructiva i contra la Policia Local i el govern municipal, que al local de la Policia Local de l’eixida del poble no hi havia impresos. I això és una cosa prou lògica, si allí no s’han de presentar al·legacions, recursos o queixes per retirades  o multes de vehicles.

Ho hem dit en el titular de la notícia: el corresponsal del diari Las Provincias i el blog afí al PP, que sembla ser treballen coordinats quan es busca la critica al govern, han perdut una bona ocasió de ser útils i d’informar al ciutadà, de col·laborar amb les forces de seguretat buscant el bé de Tavernes i dels seus veïns. Lamentable, i ja en van moltes vegades de manipulacions, d'informacions a mitges i d'informacions retallades.

13 comentaris:

Anònim ha dit...

No perden ocasió per profanar l'esperit del Nadal. Pau i amor? No el PP i els seus acòlits sol serveixen mentira i odi i després a misa 12.

Anònim ha dit...

Per que no es pot pagar la grua amb tarjeta o que donen canvi?

Anònim ha dit...

Mira que es fàcil cumplir lo que diuen les senyals i no fa falta pagar ni canvi.

Unknown ha dit...

I ara dic jo una cosa, per evitar mals rotllos perque el gabinet de premsa no ho diu aixina? ? Que es per mesures de seguritat i acalleu boques?? Es que pareixeu el gat i el gos al " ataque" ..

La Cotorra de la Vall ha dit...

De tota la vida i de fa molts anys els carrers per on passa la cavalcada està prohibit aparcar. Això es de coneixement public i més encara dels veïns que viuen en eixos carrers. A més a més, des de dies abans hi havia posada la senyalització. Alguns dels senyals els hem reproduït i ho diuen ben clar que a partir de les 13 hores no es podia aparcar. I estava clar el perquè en el cartell.
No entenem perquè el gabinet ha de donar justificacions quan la justificació tot el món la sap: cavalcada de reis. Senyals com aquests es posen per falles, festes del poble, esdeveniments esportius i musicals de mil classes al llarg de l'any i mai el gabinet ha fet cap nota de justificació, que és el mateix acte.
El que es totalment impresentable es la postura d'algun mitjà i blog local que justifiquen que no es faça cas dels senyals, damunt ho facen amb sorna de regals de reis i critiquen els agents per fer el seu treball.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Srs. anònims:
L'article no va de multes, ni d'actuacions policials. No és eixe el tema.
L'article tracta de com hi havia una situació d'alerta excepcional i això obligava a unes actuacions més estrictes en salvaguarda de la pròpia seguretat dels ciutadans.
I com això ha estat obviat per alguns, més interessats a buscar conflictes que a informar els ciutadans.
De tot el demés que diuen, està regulat i ben regulat, i no anem a entrar.

Anònim ha dit...

Dijous, dia de mercat.
Hagués sigut molt més senzill que la prohibició d'aparcar hagués començat a les 14:00 o a les 15:00.
Com dieu, tothom sap que el dia de la Cavalcada s'ha de deixar els carrers lliures, però a les 13:00 en día de mercat?
Excessiu.

La Cotorra de la Vall ha dit...

¿S'ha preguntat vosté si l'ordre de marcar eixes hores abans de l'inici de les cavalcades era per un major temps de comprovació i vigilància de trajectes? Igual eren ordre de dalt.

Anònim ha dit...

Tot estava ben senyalizat, pero ania gent que passa de tot i despres parla sense trellat i mes si fan cas a les provincies que desinforma sempre fen mal i manipulant i als seguidors de la pagina "pepera" que no va oposició si no destrucció i manipulació total. En pensen que la gent es tonta, tot siga per amagar les seues corrupteles, per cert avui altra en la Formula I i van....

Anònim ha dit...

Sóc votant de Compromís, i pense que el temps és excessiu i les mesures son excessives. Ja pot vindre el més alt superior o l'entés en seguretat més reconegut del món. Altra cosa és que vinga el president del Govern i tinguen que revisar si hi ha bombes inclús al clavegueram. Però no és el cas.
Cal reconéixer que PP i algun mitjà ho utilitza de forma electoralista. Cert.
Però la realitat és que el Govern local li ho posa molt fàcil a l'oposició amb eixes coses.
Una acte com eixe, a un poble com Tavernes (que no es París ni Madrid ni Nova York), amb tindre els carrers nets sense vehicles 3 hores abans (a les 15:00 hrs.) és més que suficient. I si es pot evitar alguna multa "tonta", el mateix. La Policia Local deu tindre sempre més funció informativa que sancionadora.
És la meua opinió.

Anònim ha dit...

No soc votant de Compromís i estic totalment d'acord amb el comentariste de les 19:25h.

Anònim ha dit...

Sr votante y no votante, siendo así, que tiene que estar todo ese trayecto sin vehículos a las 15 horas, a ver que estas criticando. Paris, Madrid y Nueva York tienen una flota de grúas, Tavernes no. Piensa que esos que estacionaron mal, encontraron sitio porque otros sí que respetaron las señales y quitaron los coches. Sea por una cosa o por otra, la cuestión es que la cabalgata siempre está en el objetivo de las críticas, y no digamos ya si nos referimos al Jefe de la policía, puesto que en las opiniones de la prensa y otros blogs, por supuesto que la culpa es siempre del mismo.
Comparto que la labor de la policía tiene que ser informativa, pero no olvides las muchas otras y que prima la seguridad de los actos, de los ciudadanos. Lo que parece que tan sólo ocurre en Berlín, puede pasar en Tavernes. Mejor prevenir que lamentar.
Yo veo una señal y me bajo a leerla, si veo que esta prohibido en ese horario no estaciono y busco otro lugar. Pensar que la gente quitara los coches poco antes de que pase la cabalgata, es confiar mucho.

Anònim ha dit...

Estic d'acord amb el comentari de les 11:12. Visc en l'Avinguda de Malta i estic cansat de vore que les senyals estan de quatre dies abans d'uns actes per falles, mascletà, torneijos de futbol, carreres ciclistes... i la gent no fa cas.
Si n'hi ha una senyal, és obligació respectar-la i en això el done la rao també, jo he vist 20 cotxes aparcant més allà de l'hora i la grua anant de cap i els municipals telefonant als particulars. I ells tranquils i sense fer cas als senyals com les estaven mirant fea quatre dies.