L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 18 de gener del 2017

L'Agència Estatal de Meteorologia decreta l'alerta roja per nevades en bona part de les Comarques Centrals



L’avís ha estat emés per l’Agència Estatal de Meteorologia  a les 13 hores d’avui dimecres amb avís sobre nevades en el sud-est peninsular i àrees pròximes de Castella-la Manxa, Aragó i País Valencià. El  grau de probabilitat de nevades és molt alt (major del 90%).

Durant el dia d'avui i demà dijous, l'anticicló sobre Alemanya i la baixa pressió mediterrània entre Sardenya i Sicília afavoreixen l'entrada sobre la península d'una massa d'aire polar d'origen continental, més seca i freda que l'actual ona de fred. S'espera que avui siga el dia més fred de l'episodi, amb temperatures màximes que no superaran els 5ºC en bona part de la Península. En zones de muntanya les temperatures mínimes estaran per sota de -10ºC podent baixar de -15ºC en punts dels Pirineus i del Sistema Ibèric.

El flux d'aire polar està adquirint, ja des d'ara, una major component est, prou humit per a propiciar a Balears i el sud-est peninsular plogudes que  s'esperen en forma de neu en cotes molt baixes i al nivell del mar en aquestes zones, pujant lleugerament la cota de neu a mesura que avance la vesprada.

La situació de precipitacions s'intensificarà demà dijous 19, i provocarà una situació de nevades que començarà des de les comarques litorals del sud-est en cotes de  300/500 metres, i que s'estendrà gradualment cap a les zones limítrofes, al mateix temps que la cota es preveu que puge fins a situar-se entorn dels 600/800 metres.

S'esperen acumulacions de neu de fins a 25 cm d'espessor en moltes de les comarques centrals (Costera, Vall d'Albaida, Alcoià, el Comtat i fins i tot les Marines principalment), sent també importants les acumulacions de neu en altres zones valencianes i de Múrcia, est de Castella-la Manxa i nord d'Almeria.

El divendres 20 es preveu que les temperatures suavitzen i que es produïsca un ascens significatiu de la cota de neu, remetent les nevades en les zones litorals però podent estendre's fins a altres zones del centre peninsular.

El dissabte 21 hi ha desplaçament de les precipitacions des de l'interior cap al litoral mediterrani i Balears, però hi haurà menys nevades.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Gràcies Cotorra per l'informació que ens dones.