L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

diumenge, 29 de gener del 2017

S'ha mort Doro Balaguer, fundador de la UPV


Doro Balaguer, referent artístic i polític de l’antifranquisme valencià, ex-dirigent del PCE i fundador d’Unitat del Poble Valencià, partit que està en l’origen de l’actual Compromís, ha mort avui a la Ciutat de València. Tenia 85 anys.
Doro Balaguer havia estat membre del Grup Parpalló, va revolucionar l’expressió artística valenciana i va ser la persona clau per a la recuperació de Josep Renau i el seu retorn a València.
Durant la dictadura va militar al Partit Comunista i va ser detingut i torturat en diverses ocasions. El franquisme també li va retirar el passaport en diverses ocasions.
Políticament va liderar l’ala més valencianista del Partit Comunista, partit que va abandonar als anys vuitanta al desenvolupar un pensament crític, vinculat amb les reivindicacions de la llengua i la cultura del país. Va fundar l’Agrupament d’Esquerres, que més tard confluiria en la Unitat del Poble Valencià, embrió de l’actual Bloc Nacionalista Valencià i de Compromís.
Va ser el candidat a la presidència de la Generalitat per la Unitat del Poble Valencià en les eleccions del 1983.
Descanse en pau.

1 comentari:

Anònim ha dit...

DEP. Persones com ell fan falta al País!!!!