L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 1 de gener del 2017

FESTIVERN 2016-17: Adéu Festivern 2016! siga benvingut el 2017 i el pròxim Festivern

Zona d'acampada des de les Creus
Ha estat un gran Festivern i s’han superat totes les previsions i totes les xifres dels Festiverns anteriors. Una simple nota penxada a la taquilla des de primeres hores de la vesprada ho deixa ben clar: “No queden entrades”.

 El Festivern 2016 entra en la Història després de polvoritzar totes les xifres d’anys anteriors quan a nombre de participants, de grups musicals, de més zones d’acampada, de l’envelat més gran, etc... i amb un fet afegit i molt important: Cap incident. 

Sense entrades

Cap incident en el 2011, en el 2012.... i fins el 2016. Res que haja necessitat la intervenció d’un agent per posar ordre i detindre algú. I això que enguany hi hem tingut una participació estimada de 13.000 persones durant els tres dies, això és tot un èxit, completament un èxit. 

I ens hem recordat de les paraules del Miquel Martí i Pol: “Cap dels prodigis que anunciaven taumaturgs insignes no s'ha complert, i els anys passen de pressa”. És veritat, res d’allò que en blogs i perfils de facebook anunciaven els endevins contraris del Festivern s’ha acomplit. Com no es va acomplir l’any passat, ni el d’abans.... Hi ha hagut tot el contrari: tranquil·litat, bon ambient, sana alegria, diversió, el poble ple de joventut, de música, d’il·lusió... i això val tot els diners del món. 

Avui  ja era la tornada
 Potser la frase que millor definesca el Tavernes d’aquests dies siga la que hem escoltat a un professional del sector hostaler en vore anit tot el Passeig Colon de gom a gom de gent, de joventut, i de veïns que volgueren també sumar-s’hi: Açò no és Tavernes, açò és millor que una capital”. I nosaltres hi estem d’acord!

Sí, és veritat, no podem deixar de banda problemes que els hi ha hagut: aparcament sobre tot, i fins i tot queixes de les necessitats fetes al carrer, o fins i tot alguna cosa feta malbé i alguna que altra pintada. Però fins i tot, res fora del que també passa en les grans celebracions festives de Tavernes, i el Festivern també és una celebració festiva on participen centenars i centenars de joves de Tavernes.



El més important festival d’hivern que se celebra al País Valencià és finit. I com se sol dir: Visca el Festivern 2016! I a esperar la pròxima edició, on segurament hi haurà nou reptes a guanyar, i més si pensem que també part del Festivern 2017 serà en cap de setmana.

Aquest matí hem vist centenars de festiverners i festiverneres preparant el camí de tornada. Bon viatge us desitgem des d’ací, i parleu bé de Tavernes en les vostres cases i amics, comenteu el que ens haveu dit a nosaltres: que haveu rebut una gran atenció per banda dels veïns i veïnes de Tavernes, la bondat de les instal·lacions, la immillorable oferta musical i, sobre tot, que hem gaudit d’un bon oratge. 



I com veuen els joves el Festivern i Tavernes? Una anècdota d’avui mateix. Aquest matí se’ns ha acostat un grup de joves: 

-“Si us plau, ens podeu dir l’hora”
- Les 10 en punt. D’on sou, de quina comarca?
- De La Pobla de Lillet, al Berguedà, prop de Berga
L’accent en parlar no els havia traït.
- Ah, prop de Berga, el poble de la Patum. Com us ha anat per la Valldigna?
- És el primer any que hi venim. Molt bona música, molt bon ambient, molt bon poble. Hi tornarem l’any que ve i portarem més gent. 

I portarem més gent. És l'esperit del Festivern: un lloc d'encontre, de fer amics i coneguts de tot arreu. I els festiverners d’un any són el reclam i la millor propaganda. I així hem anat passant de 6000 fa sis anys a 13.000 enguany. Sis anys de Festivern a Tavernes. Sis anys sense incidents. Sis anys de bona música. I també afegit, en el cas de Tavernes, són sis anys de tranquil·litat a casa, perquè els fills són a Tavernes.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

La derechona está que rebienta de malicia, insultando y todo en las redes a quién defiende el Festivern, esa es la derecha, extrema, que tenemos en Tavernes.

Anònim ha dit...

Com dius tu Cotorra: ha estat un gran Festivern. L'enhorabona a l'Ajuntament i el seu equip, l'organització, forces de seguretat,personal de neteja..... Moltes gràgràcies i bon any!!!!

Anònim ha dit...

Cap intervenció policial? Mentira. Incidents? Uns quants, per sort cap greu.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Gràcies per confirmar el que diguem:
cap intervenció per assumpte greu i detindre algú. Sí, és veritat, no podem deixar de banda problemes que els hi ha hagut: aparcament sobre tot, i fins i tot queixes de les necessitats fetes al carrer, o fins i tot alguna cosa feta malbé i alguna que altra pintada. Però fins i tot, res fora del que també passa en les grans celebracions festives de Tavernes, i el Festivern també és una celebració festiva on participen centenars i centenars de joves de Tavernes.

Unknown ha dit...

El Festivern evento que crece dada año. Resolviendo y adaptando infrastucturas al crecimiento,se ha amejorado la limpieza si hay que reconocerlo.
Pero lastima que la seguridad del campamento no haiga seguido la misma evolucion. Las tiendas pegadas unas a otras, seria impossible a personal con material de emergencias acudir a las tiendas del centro aun menos con una camilla. Ya que hay mismo hogueras No imagino lo que suele pasar si a una tienda se prende fuego, con gente durmiendo. Porfavor que tengan cuenta de esto a la proxima. Seria muy triste un drama solo por no haber cogido las medidas de seguridad adecuadas

Anònim ha dit...

Be , a l'any que ve mès i millor , mirar sobre tot l'aparcament x la gent que no estem de vacas i ens anem a treballar

La Cotorra de la Vall ha dit...

Les reclamacions sobre presumptes danys fets per participants en el Festivern, pensem s'hauran de presentar a l'Ajuntament.