L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dimarts, 31 de gener del 2017

Els alcaldes de la Valldigna han viatjat a Madrid per recuperar el projecte del riu Vaca

Una imatge del Vaca en les passades pluges
Els alcaldes de Tavernes, Benifairó i Simat (Jordi Joan, Josep Antoni Alberola i Víctor Mansanet, respectivament) han viatjat avui de matí a Madrid amb l'objectiu de reivindicar al Ministeri de Medi Ambient que reprenga el projecte de laminació del riu Vaca. 
El Govern del PP de Rajoy finalment va renunciar l'any 2015 a l'execució del projecte, a pesar d'estar considerat urgent i prioritari en el Pla Hidrològic Nacional i estar redactat i en fase d'adjudicació des del 2011.
Els alcaldes es reuniran amb la Directora General de l'Aigua per tractar aquest problema de la Valldigna, i també de Xeraco com a zona de desembocadura. Hi ha interés a recuperar el projecte, i més després dels darrers temporals on es van tornar a vore "les orelles al llop".
Però l'alcalde Jordi Joan no ha anat a Madrid només per la canalització del Vaca, sinó que també va per un altre problema que ens afecta de fa anys als vallers: la solució definitiva a la regressió de la platja de la Goleta, per a la qual cosa mantindrà una reunió amb la Directora General de la Sostenibilitat de la Costa i després amb la Directora General de l'Aigua. Ja vos contaré.
El projecte de laminació del riu Vaca i la canalització es considerat pel nostre Ajuntament com a necessari per a solucionar tot d'una el problema de la urbanització del Vergeret, després de la sentència del Tribunal Suprem que ratificava una sentència del Tribunal Superior de Justícia Valencià.
Les sentències donen com a provat que el govern del PP de l'Ajuntament de Tavernes va aprovar la urbanització del Vergeret sense el preceptiu permís de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX), amb la qual cosa considerava com a mal construïdes les vivendes situades en la denominada zona de policia del riu Vaca (els primers 100 metres).
El mateix Jordi Joan va negociar amb la Confederació del Xúquer la solució que passava convertir la zona inundable en zona no inundable, cosa que s'aconseguirà amb l'execució del projecte de canalització i millora del Vaca al pas per Tavernes.

3 comentaris:

Veïna ha dit...

I per suposat el PP de Tavernes s'ha adherit per a recolzar les seues peticions. O no?

Anònim ha dit...

El Levante trau la noticia http://www.levante-emv.com/safor/2017/02/01/madrid-deja-claro-alcaldes-valldigna/1522972.html

Anònim ha dit...

Si en 20 anys manan no han fet res, soles coses ilegals com el Vergeret, que tenen que fer ara callar i criticaro tot lo que sigue be per el poble.