L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dijous, 19 de gener del 2017

El fort temporal de pluja i vent tomba una palmera. No s'espera neu a la ciutat




 El temporal de pluja i vent, sobre tot el molest vent, assota Tavernes i encara que no hem patit de fortes nevades, com en moltes de les nostres comarques veïnes, si que ho estem notat molt quan a vent sobre tot.

Un vent que està provocant problemes, i no parlem dels habituals de doblegar els paraigües dels quals hem vist molt esquelets pels carrers després d’haver estat girats pel vent, o també el fet que ens mullem tot de cap a peus encara que hi anem pel carrer amb paraigües. Parlem dels problemes d’un vent amb ràfegues huracanades que tomba palmeres o mou contenidors d’una banda a l’altra del carrer, amb els problemes afegits al trànsit de vehicles per la població.

Prova del que diguem, i de la intensitat del vent en alguns moments, el trobem en el Passeig de Lepant, on l’arbre ha tombat una palmera i com es pot vore també, ha mogut els contenidors del fem d’una banda a una altra del carrer. Les fotografies que us oferim són prou explicatives.


La regidoria de serveis municipals ha engegat l’operatiu de prevenció i actuació, i durant tot els matí la brigada municipal ha estat patrullant la població en prevenció de riscos i caigudes d’arbres. Bona prova de l'eficaç i ràpida actuació ha estat que, a la mitja hora de la caiguda de la palmera del Passeig Lepant, aquesta havia estat retirada per la brigada.

Una brigada que ha hagut també d’actuar en casos específics, com per posar una tanca damunt l’albelló de l’Avinguda de Marjaletes com avís als conductors i per evitar que algun vehicle patisca algun dany en les rodes. Una tanca metàl·lica que, com podeu apreciar en una de les fotografies, la força del vent ha tombat.

Alguns contenidora han anat de punta a punta de carrer i han estat tombats pel vent
El fort vent ha tombat fins i tot les tanques metàl·liques
 
El temporal a les comarques centrals

El temporal, com ja vam avisar ahir, es preveu continue al llarg de la jornada i siga a partir de demà quan les temperatures se suavitzen i la cota de neu, que per ara no hem vist a la Valldigna,  apuge i remetent les nevades.

Com a informació general cal dir que a la Vall d'Albaida s’han hagut de suspendre les classes en molts municipis i que molts vehicles han quedat atrapats en l’autovía A-7 en el port d’Albaida per retencions davant l’acumulació de neu. Carretgeres comarcals com la CV-81 de Bocairent està impracticable.

La Generalitat ha dit que els talls de circulación afecten a l’A7 (km 429-482) des d’Alcoi a Sant Vicent del Raspeig i a la CV-81 (km 35-22) i el trànsit està detés en els dos sentits de N-344 que passa per la Font de la Figuera.

El porta d’Albaida roman tancat i les màquines llevaneu treballen a estall, mentre Alcoi està incomunicada per carretera per la forta tormenta de neu que s’ha iniciat a les 9 del matí.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Sabeu si està previst plantar algún arbre en el lloc de esta i altres palmeres que han caigut o s'han tallat?

Anònim ha dit...

Jo espere que més palmeres no...