L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no els comentaris rebuts si considera que aporten novetats, punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb la noticia oferida. Els articles d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR : 2.778
PÀGINES LLEGIDES EL DARRER MES: 41.703

dimecres, 4 de gener de 2017

El coneixeu?
Si no anem errats, és l’au que en valencià anomenem “Corba marina” (Castellà=cormorán) i que sol vindre a l’hivern a les nostres terres, però fins ara més que res estava relacionat amb les llacunes i zones inundades de les marjals més fondes de l’Albufera i zones al voltant.

Segons hem llegit ha augmentat bastant la població a l’Albufera, i això pot fer que realitze alguna incursió a zones humides més al sud per buscar menjar, on haurà arribat fins a Tavernes. Aquest exemplat està fotografiat en el mur de defensa que hi ha entre Tavernes i Cullera, lloc on hi ha bastant peixos i que poden proveir-li el quilo que sol menjar al dia.

Es un au més pròpia de latituds més septentrionals, pot arribar a una envergadura de 150 centímetres (distància entre les puntes de les ales esteses), i en el viatge a les nostres terres per hivernar recorre distàncies sobre els 1.900 km. Al País Valencià hi ha casos de recuperacions d’aus anellades a Dinamarca i Holanda.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Corba marina... que interessant!! Pense que serà el "similar" corb que coneguem. I que dóna nom a la veïna Corbera.