L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 20 de gener del 2017

De nou el temporal afecta la Goleta i la mar està a punt de saltar el cordó dunar


Una vegada més, i és la tercera en poc més d'un mes després dels dos episodis viscuts a desembre, que l'embat de les ones afecta greument la Goleta.

Ahir per la vesprada les altes ones afectaren les dunes, sobre tot en la zona final on estan els campets, i en alguns moments i amb ones molt grans, les saltaren i entraren en la zona. Això va obligar a l'Ajuntament a actuar a través de la regidoria d'Agricultura, que va enviar una maquina per tal de reforçar la mota dunar.

El mar, una vegada més embravit pel temporal de llevant, en tornava a fer de les seues, i no podem saber fins on hauria arribat sense eixa actuació. Sort que les mesures preventives han tornat a funcionar com ja va passar fa ara un mes.

Sense ànim de polemitzar sinó d'arreplegar totes les opinions sobre les causes. Si escrivim, en base al que estem observant, el que ocorre en la Goleta de desaparició de la platja pels temporals no ve de sí es va construir o no massa damunt el cordó dunar. En la zona de la fotografia no hi ha cap construcció i ja veiem el que va passar ahir, una repetició del que va passar en el temporal del passat 19 de desembre, quan també algunes ones hi botaren dins la urbanització. 


Fem un poc d'història: això ja ha passat altres vegades, cas del novembre del 2002, quan per aquest mateix punt va entrar la mar dins de la urbanització i va inundar alguns carrers. I  mentre això no s'esdevé a la genèrica Platja de Tavernes, la part més antiga, on també es va construir prou malament i com en la Goleta ocupant part del cordó dunar.

Si hem de fer cas al que diuen els majors, i que coneixen bé com era la platja abans, per exemple quan hi havia el Camping La Paz, que tenia un arenal immens, la degradació o regressió de la platja (com vulgueu dir-li) s'inicia només la construcció d'espigons i esculleres a Cullera. 

Sense ànim de polemitzar, repetim, i simplement que tots opinem. La nostra opinió sobre la causa: estem prou d'acord amb això que diuen els majors. Sempre hem considerat que tot el problema ve derivat i es dóna després d'eixes construccions a Cullera, com també tenen problemes el Brosquil i les platges al sud del port de Gandia, amb les seues esculleres i espigons. 

I eixe problema que és el greu, seria a banda i independent de que les dues platges, van tindre una planificació urbanística que no volem qualificar, però està clar que no va ser la millor, ni per a Tavernes, ni per al nostres desenvolupament turístic. 

Però és el que hi ha, i tampoc considerem solució definitiva les noves aportacions d'arena, com la que ja ha anunciat el Ministeri, que es farà a través de la Demarcació de Costes.